Loading

…în condițiile în care, de fapt, consiliile locale sunt obligate, prin lege, la plata acestora. Și vedem că în continuare primarul susține această minciună când este întrebat de reprezentanții elevilor de ce nu le acordă bursele. Reprezentanții AVE au participat, în urma unei invitații, vineri 18 septembrie, la ședința extraordinară a Consiliului Local, pentru o discuție cu edilul municipiului. Invitația a fost lansată de consilierul local Remus Grigorescu, în cadrul unui eveniment ce a avut loc în urmă cu câteva zile și la care acesta a participat.

Discuția purtată între elevi și primar înainte de începerea ședinței a eșuat, fiind una de scurtă durată și pe fugă. Reprezentanții AVE au plecat dezamăgiți, înțelegând în final că interesul pe care actuala administrație îl acordă segmentului educației este de fapt pentru renovarea anumitor unități de învățământ și câteva premieri, invocând ca de fiecare dată că pentru bursele elevilor Guvernul nu i-a alocat fondurile necesare.

Cu alte cuvinte, dragi elevi, vă renovez școlile, grădinițele, am dat premii, mai vreți și burse? Iar noi spunem că renovarea unităților de învățământ îi ajută pe ei, în același timp, să-și ridice vilele sau blocurile, iar banii alocați pentru premiile acordate la final de an sunt suficienți, nu-și permite mai mult pentru că nu i-ar mai ajunge de floricele, borduri, asfaltări, locuri de joacă și alte cheltuieli electorale.

„Deși reprezentanții AVE aveau foarte multe puncte de atins în legătură cu educația din municipiul nostru, nu le-am putut elabora și nici dezbate. Discuția oficială la care ne așteptam s-a petrecut în doar câteva minute, în grabă, înainte de începerea ședinței. La întrebarea : ,,De ce nu se acordă încă toate cele 4 categorii de burse?”, actualul primar a argumentat lipsa lor prin neprimirea fondurilor care trebuiau să vină de la Guvern. În schimb, a atins subiectul premierii elevilor cu media 10 la examenele de Bacalaureat și de Evaluare Națională, precum și cel al renovării anumitor unități de învățământ. De unde concluzia dezamăgitoare că bani există, însă doar pentru anumite domenii. Chiar dacă discuția cu domnul Gutău nu a mers cum ne așteptam, suntem încrezători în noi dialoguri mult mai optime și sperăm ca următorii candidați cu care vom discuta să aibă un plan elaborat pentru educația elevilor vâlceni. Este absolut esențial ca următorul primar în funcție să prioritizeze educația și tot ceea ce presupune aceasta. Elevii vâlceni își doresc stabilitate, condiții și respectarea tuturor drepturilor”, se arată în comunicatul AVE.

La începutul anului 2019, Consiliile Locale au fost obligate să plătească bursele pentru elevi – de performanță, de studiu și de ajutor social, pentru elevii de la cursurile cu frecvența din învățământul preuniversitar. Mai mult, bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de performanță, cu cea de merit sau cu bursa de studiu. Iată, vedem cum Gutău nu contenește să mintă, dând vina pe Guvern, în loc să recunoască de fapt că el este cel care nu vrea să acorde bursele elevilor.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.