Loading

…o sumă infimă în comparație cu 4 ani de muncă și enorm de multe sacrificii. Executivul local anunță că va premia elevii care au luat media 10 la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, cu anumite sume de bani. În acest context, Consiliul Local este chemat să aprobe premierea în bani, dar pe portalul instituției, până la această oră, nu a fost încă publicată o ședință de CL.

Totuși, observăm că edilul a hotărât deja ce sume să le acorde elevilor fără a face nici o propunere consilierilor. Așadar, suma este impusă votului și în nici un caz „negociată” cu consilierii. Până la premierea oficială care va avea loc într-un cadru festiv, sperăm ca edilul să se răzgândească sau CL să solicite mărirea sumei alocate, ținând cont că nu avem decât 5 elevi.  Totalul sumei stabilite de edil  – 3000 lei pentru elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și 4000 lei pentru cei care au obținut media 10 la Bacalaureat –  nu face cinste unei astfel de excelențe. Pentru alte nimicuri edilul alocă miliarde, pentru învățătură…frimituri! Ăsta e punctul nostru de vedere! Gutău este zgârcit cu banii noștri când vine vorba de elevi!!!

comunicatul oficial

„Primăria răsplăteşte excelenţa în educaţie: premii substanţiale pentru elevii din Râmnic care au luat media 10 la examenele de Evaluare Naţională şi de Bacalaureat. La iniţiativa primarului Mircia Gutău, Consiliul Local este chemat să aprobe premierea elevilor de la unităţi şcolare din Râmnicu Vâlcea care au obţinut media 10 la marile examene din această vară – Evaluare Naţională şi Bacalaureat. Conform propunerii edilului-şef, cei doi absolvenţi de clasa a VIII-a care au luat media maximă la Evaluarea Naţională vor primi câte un premiu în valoare de 3.000 lei, iar cei trei absolvenţi de liceu care au luat media 10 la Bacalaureat vor fi răsplătiţi cu sume de 4.000 de lei. Premierea – care continuă tradiţia din ultimii ani instituită la nivelul Municipalităţii Râmnicului – va fi făcută în cadrul festiv circumscris Zilei Imnului Naţional, ca o dovadă în plus de apreciere, din partea administraţiei locale şi a întregii comunităţi, pentru eforturile acestor tineri deosebiţi”.

Dovada de „apreciere” din partea administrației locale nu este și a întregii comunității, așa cum în comunicat se susține, atât timp cât NU comunitatea a stabilit suma acordată sau locația de premiere. Mai mult, nici măcar Consiliul Local nu a stabilit ceva în acest sens, ci doar Gutău primarul!!! Excelența nu se răsplătește cu frimituri! Oare cât au investit părinții în meditații, manuale și nu numai, în 4 ani de școală, ca acum Gutău să spună că acordă premii substanțiale ? 18.000 lei înseamnă premii substanțiale, Mircia Gutău ?

SUBSTANȚIAL = care se realizează în proporții foarte mari, ale cărei rezultate sunt considerabile !!!

În loc de concluzii,

Este adevărat că edilul tot 3000 și respectiv 4000 lei a acordat și în alți ani, dar cât să stagnezi la astfel de sume infime, pentru un efort și sacrificiu atât de mare? Nu avem 100 de premianți, ci doar 5! În 2019 au fost 9 elevi. N-are Primăria bani? Are!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.