69 total views

Cristina Guseth, ministrul propus pentru ministerul Justiţiei, a primit, cu greu, aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate, după un tir de întrebări ale parlamentarilor. Guseth, a spus că nu a fost mulţumită de prestaţia sa şi s-a scuzat spunând că a avut emoţii. Întrebarea care a încurcat-o cel mai tare a fost cea legată de regimul incompatibilităţilor. În cele din urmă, Cristina Guseth a fost votată, cu 41 de voturi “pentru”, şase “împotrivă” şi şase abţineri. Totuşi, Dacian Cioloș a decis să retragă propunerea pentru Justiţie, iar decizia a fost luată în miez de noapte, după prestaţia dezastruoasă pe care Cristina Guseth a avut-o la audieri.

Candidata pentru functia de ministrul Finantelor, Cristina Guseth, este audiata de Comisia juridica, de disciplina si imunitati, la Palatul Parlamentului, luni, 16 noiembrie 2015. SILVIA ILIE / MEDIAFAX FOTO

„Pentru a nu vulnerabiliza în niciun fel încrederea în ministrul Justiţiei din Guvern, într-un an foarte important pentru menţinerea credibilităţii activităţii Justiţiei, am hotărât să retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineaţă voi înainta conducerii Parlamentului o nouă propunere”, a anunţat premierul, care a precizat că va face o nouă propunere în această dimineaţă.

Guseth este al doilea ministru propus pe care Dacian Cioloş îl retrage după Andrei Baciu propus pentru Ministerul Sănătăţii. Steluţa Cătăniciu, chestorul Camerei Deputaţilor a demisionat din Comisia Juridică, după ce colegii săi au decis avizarea favorabilă a Cristinei Guseth.

„După ce s-a întâmplat în această seară nu mai vreau să fac parte din această comisie“ .

Şi Vasile Dâncu, propus vicepremier şi ministrul al Dezvoltării şi Administraţiei, din cauză că i s-a făcut rău şi nu a putut fi prezent la audiere, fiind transportat luni seară, din Parlament, la spital. Acesta urmează să fie audiat astăzi.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.