211 total views

Premiu de suflet pentru voluntarii CEZ! Proiectul Niciodată singur – Prietenii vârstnicilor susținut de Grupul CEZ în România a primit premiul la categoria Parteneriat Intersectorial, în cadrul Galei Romanian CSR Awards 2017. Grupul CEZ în România a fost premiat pentru al doilea an consecutiv de juriul Galei Romanian CSR Awards. De această dată, premiul este acordat pentru aportul adus de voluntarii CEZ asupra calității vieții a 250 de vârstnici din Centrul de Îngrijire și Asistență Pitești.

 

Cum am început!

Proiectul demn de premiul acordat în cadrul Galei Romanian CSR Awards a pornit în luna mai a anului trecut când Grupul CEZ în România s-a alăturat proiectului “Niciodată singur – Prietenii vârstnicilor”, derulat de ONG-ul cu același nume, din dorinăța de a produce un impact pozitiv în viața seniorilor comunității în care activează.

Pentru voluntarii CEZ, acest premiu întărește imboldul de a susține seniorii comunității în depășirea greutăților vârstei alături de prieteni.

Numarul în creștere a vârstnicilor singuri din România, în particular în Pitești, a determinat implicarea a 35 de voluntari ai companiei în activități menite să ofere alinare, bună stare și bucurie celor 250 de seniori din Centrul de Îngrijire și Asistență Pitești, cartierul Găvana.

Debutul voluntarilor CEZ în proiectul ”Niciodată singur – Prietenii Vârstnicilor” s-a realizat printr-o sesiune introductivă privind voluntariatul cu persoanele vârstnice. Noile cunoștințe dobândite au garantat succesul primei întâlniri cu seniorii Centrului de Îngrijire și Asistență Pitești, organizată cu prilejul excursiei la Mânăstirea Curtea de Argeș.

Acolo, s-au înnodat primele prietenii între voluntarii CEZ și seniori, pe parcursul atelierelor florale și photo cornerelor.

Au urmat excursia de la Muzeul Golești, colaje, jocuri de bingo, de cunoștințe generale, audiții muzicale și activități de socializare care au înveselit programul cotidian al vârstnicilor și le-au readus zâmbetul pe buze.

 

Voluntari implicați și pregătiți!

Voluntarii noștri s-au pregătit pentru activitățile cu seniorii prin participarea la 4 seminarii legate de comunicarea cu persoanele vârstnice, relaționarea cu aceștia, voluntariatul în echipă, susținute de specialiști în domeniu, un psihoterapeut, un formator și un medic geriatru.

Implicarea activă și continuă a voluntarilor CEZ le-a descrețit frunțile bunicilor, pentru care Ziua Internațională a Vârstnicilor a fost un nou prilej de bucurie și noi amintiri presărate cu flori și veselie.
Acțiunea a fost completată de 92 de angajați CEZ care au devenit mesagerii campaniei „Flori pentru suflet”, dăruind peste 950 de flori și mesaje vârstnicilor care au vizitat Centrele de Relații cu Clienții CEZ, în perioada 29 – 30 septembrie.

Sarbătorile de iarnă i-au găsit pe bunicii de la Centrul de Îngrijire și Asistență Pitești, în familie, alături de voluntarii CEZ care au devenit ajutoarele lui Moș Nicolae și Moș Crăciun atât pentru ei cât și pentru alți peste 560 de vârstnici.

„Niciodată singur a fost o adevărată călătorie spirituală în lumea vârstnicilor de la Căminul de Bătrâni Găvana din Pitești. Mulțumim atât reprezentanților Asociației Niciodată Singur pentru că ne-au angrenat alături de ei în această cauză, cât și celor 35 de voluntari ai Grupului CEZ în România pentru că s-au dedicat trup și suflet proiectului timp de 9 luni. Așteptăm cu nerăbdare că în luna mai a acestui an să dăm startul unei noi ediții a proiectului în care ne dorim să includem, pe lângă beneficiarii din Căminul de Bătrâni Găvana, și vârstnicii din comunitatea din Pitești care locuiesc singuri la domiciliu, cu un grup restrâns de suport și cu venituri reduse.” – a spus dna. Andreea Brahastianu, Managerul Departamentului Comunicare Interna&CSR.

A doua oară la Gala CSR Awards!

Grupul CEZ în România se mândrește cu prezența pe podiumul Galei Romanian CSR Awards pentru al doilea an consecutiv, în 2016 câștigând premiul pentru cea mai bună campanie internă de CSR cu proiectul „Electric Carpooling”.

Despre Gala Romanian CSR Awards

Gala de Premiere “Romanian CSR Awards” este un proiect amplu ce urmărește să aducă un plus de vizibilitate celor mai bune acțiuni de CSR, contribuind astfel la o mai bună cunoaștere a domeniului Responsabilității Sociale în România. Aflat la a cincea ediție, evenimentul a înregistrat un număr record de înscrieri – respectiv 124 de proiecte de responsabilitate socială. Acestea au fost implementate pe parcursul anului 2016, de către 78 de companii.

.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.