960 total views

….pe capitolul deșeuri, România nu deține o hartă a infrastructurii în domeniu.

”Să înțeleagă oamenii, la Bruxelles avem banii, dar nu știm unde, cât, cum să investim pentru că nu avem o hartă a nevoilor în legătură cu depozitele. Noi am închis 300 de depozite ilegale de deșeuri, alte depozite sunt legale, cum sunt cele din Sectorul 1 și din Vâlcea, dar infestează și afectează populația. Aici este problema României, de ce sunt declarate legale?” a atenționat Corina Crețu.

Comisia Europeană pregăteste scrisorile de pre-suspendare pentru România

Comisarul European Corina Crețu a făcut câteva declarații cu privire la scrisorile de pre-suspendare pe care Comisia Europeană le pregătește pentru autoritățile din România. Mai exact, din discuțiile purtate de Comisarul european cu prim-ministrul, cu membrii Guvernului și cu președinții celor două Camere reiese că România are 17 condiționalități ex-ante ridicate din care 5 sunt considerate de către Comisia Europeană ca fiind neîndeplinite. Oficialul european susține că din momentul în care autoritățile din România vor primi aceste scrisori, vor mai avea două luni la dispoziție pentru rezolvarea problemelor. Cele 5 condiționalități neîndeplinite de România sunt în domeniul: transporturi, achiziții publice, deșeuri, infrastructura pentru cercetare și inovare și administrația publică-capacitate administrativă.

”Suntem în faza în care pregătim scrisori de pre-suspendare. Din momentul în care autoritățile din România vor primi aceste scrisori, vor mai avea două luni la dispoziție pentru rezolvarea problemelor. După care, dacă aceste lucruri nu se vor îndrepta – sper să nu ajungem acolo- se ajunge la decizia de suspendare, care este o decizie a Colegiului comisarilor”, a avertizat Corina Crețu.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.