254 total views

….IGNORATĂ DE PRIMĂRIA RÂMNICULUI DE PESTE 4 ANI DE ZILE.

Nu știm, dar vrem să credem că există o Hotărâre de Consiliu Local care îi obligă pe locuitorii urbei să-şi împrejmuiască terenurile şi să pună panouri cu „proprietate privată”, în caz contrar urmând să plătească amenzi, pentru că aceste spații părăsite sunt, majoritatea, de cele mai multe ori, sursă de depozitare ilegală a deșeurilor de toate felurile și focare de infecție care nu ar trebui să existe, mai ales în…centrul orașului!

 

În orice caz, cu HCL sau fără HCL, constatarea şi sancţionarea terenurilor părăsite revine administrației publice locale, iar în urma contravenţiilor, cetățenii fiind obligaţi să asigure salubrizarea şi împrejmuirea terenurilor pe care le deţin sub orice formă legală, atât cele din intravilanul municipiului, cât și cele din extravilan-ul acestuia. Considerăm că o obligație care se impune din partea proprietarului, este să asigure amplasarea pe aceste terenuri, la loc vizibil, stradal, a unui panou care să cuprindă sintagma ,,proprietate privată”.

Ca o paranteză, în urmă cu 1 an de zile, cineva îmi spune: „mi-ai încălcat proprietatea”, iar eu i-am spus: „cu părere de rău, dar eu nu o văd”…, pentru că aceasta nu era delimitată. Deci, atât timp cât un teren privat nu are cele menționate nu poți fi acuzat de încălcarea lui, iar dacă arunci deșeuri menajere pe el, la fel, nu ești tu cel sancționat dacă nu ești prins. Cam așa se pune problema cu terenurile lăsate la voia sorții…

Dar, proprietarii care îşi lasă terenurile şi construcţiile în paragină, atât cât permite legea, până când vor înţelege să-şi schimbe atitudinea, trebuiesc amendați. Este inadmisibil să vezi, într-un municipiu ca Râmnicu Vâlcea, administrat de Mircia Gutău, cel care cunoaște fiecare colț de stradă, așa cum mereu declară, astfel de terenuri care par ale nimănui.

Cetăţenii, în astfel de cazuri, pentru că în mare parte nu știu cine este responsabil că un anumit teren este în paragină, au tentaţia, mai mereu, să dea vina pe primar. În cazul de față, terenul fiind chiar între Primărie și Consiliu Județean, majoritatea cred că aparține Primăriei și primarul e de vină că nu-și face curățenie în curte. Și pe bună dreptate! Dacă primarul ar amenda proprietarul, nici noi nu am mai vedea această mizerie, nici el nu ar mai fi înjurat de nimeni. Dar așa, deducem că edilul nu poate amenda proprietarul pentru că…„persoană importantă, nu spui cine!”

Timpul de Vâlcea a scris în 2016, 2017 și 2018, că din 2015, în centrul Râmnicului, exact sub ochii autorităţilor locale si judeţene, zace un morman de gunoi. Agenţii zonali ai Poliţiei Locale care au în atribuţiune zona respectivă, toţi trec impasibili pe lângă resturile de construcții, și nu numai, care zac de atâția ani la rând la doar doi paşi de sediul Primăriei Râmnicu Vâlcea și Consiliul Județean.

Această “groapă de gunoi”, pe care noi am adus-o în atenţia opiniei publice încă din toamna anului 2016, este pe Aleea care urcă dinspre Billa şi se intersectează cu strada General Praporgescu, fix lângă Primăria Râmnicului, Consiliul Judeţean Vâlcea, Poliţia Locală, Finanţele Publice Vâlcea ori societatea Rotarexim SA.

Se pare că anumite persoane preferă să folosească acest spaţiu, privat de altfel, pe post de tomberon, aducând, cel mai probabil pe timpul nopţii, saci cu moloz, deşeuri menajere, PET-uri de bere. Cel mai grav este că toate acestea se întâmplă chiar sub nasul autorităţilor râmnicene, dacă stăm să ne gândim că la câţiva paşi distanţă să află instituțiile menționate.

Primarul Mircia Gutău, în nenumărate rânduri, a declarat că nimic nu trece neobservat de vigilenta-i privire. Se pare că nu este deloc aşa, având în vedere că veritabila groapă de gunoi este în vecinătatea sediului în care-şi desfăşoară activitatea. Noi ne facem datoria de cetăţeni ai acestei urbe şi mai tragem, încă o dată, un semnal de alarmă, poate vreuna dintre autorităţi va vedea şi va catadicsi să ia măsurile legale ce se impun într-o astfel de situaţie. Chiar dacă este domeniu privat!

Așadar, o mizerie cruntă se află în această groapă care găzduieşte moloz adus de terţi special în acel spaţiu. Spunem asta deoarece doar cu o maşină poţi să aduci moloz şi să-l laşi efectiv acolo sau PET-urile de bere, așa cum se vede în imagini, ori ce s-o mai găsi. Probabil că aceste resturi sunt aruncate noaptea, când nimeni nu este prin zonă, dar asta doar pentru că proprietarul nu-și îngrijește pajistea lăsând liberă trecerea pentru oricine. Trist este că, totuşi, aceste resturi aruncate zac acolo, iată, de ani de zile, şi nimeni nu vede ori pe nimeni nu interesează. Și totuși, dacă proprietarul și-ar repara gardul nu credem că ar mai veni cineva să-i arunce deșeurile „în curte” sau dacă ar arunca peste gardul lui, noi nu am mai vedea și nici nu ne-ar interesa…

Al cui este terenul? De ce Primăria nu-l amendează pe proprietar deși are această putere? Poate vom afla!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.