239 total views

Reprezentanţii disponibilizaţilor de la Oltchim au reuşit să dea ochii ieri dimineaţă cu reprezentanţii Ministerului Economiei şi câţiva reprezentanţi ai Ministerului Muncii şi Finanţelor. Din cei şapte bărbaţi care au stat în faţa Guvernului, o zi şi o noapte, doar doi au fost primiţi în audienţă.

După ce ministrul Economiei i-a plimbat ca pe urs în bâlciul de sfârşit de săptămână, disponibilizaţii au primit aceleaşi promisiuni potrivit cărora documentele de acordare a sumelor compensatorii vor fi semnate la sfârşitul săptămânii în curs, după care au fost invitaţi să privească clădirea tot din stradă. După discuţiile cu reprezentanţii ministerelor grupul celor şapte s-a spart, în parcul din faţa Guvernului rămânând doar doi dintre grevişti, ceilalţi abandonând lupta de frica amenzilor flutrate pe nas de jandarmi.

În timp ce grupul de la Bucureşti făcea grevă în faţa Guvernului, la Râmnic alţi 60 de disponibilizaţi pichetau pavilionul central al combinatului. Discuţiile au degenerat într-un scandal chiar între disponibilizaţi şi câţiva angajaţi ai Oltchim, moment în care directorul economic şi-a luat tălpăşiţa.
Acţiunea de la Bucureşti a fost un fiasco, disponibilizaţii se vor întoarce astăzi acasă, din nou, cu ,,mâinile goale”. Foştii angajaţi au afirmat că vor continua acţiunile de protesc până când conducerea combinatului le va da banii. Mai toţi, sunt pe finalul ajutorului de şomaj, iar piaţa muncii nu le-a oferit şanse de angajare chiar dacă sunt policalificaţi.

 

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.