217 total views

Consilierii locali ai PNL au recunoscut, ieri 2 iunie, că procedura de schimbare a lui Gigi Matei din funcţia de primar interimar a fost ilegală. Liberalii şi-au revocat toate proiectele de hotărâre propuse şi votate în şedinţa respectivă, recunoscând astfel că au luat cu japca conducerea Primăriei Râmnicului.

A doua şedinţă de Consiliul Local a fost cu noroc pentru consilierii PNL care au reuşit să-l schimbe legal pe social democratul Gigi Matei din funcţia de primar interimar, să-i retragă atribuţiile.
Procedura a mers ca unsă de această dată datorită celor doi consilieri judeţeni Ştefan Prală şi Victor Stănculescu care au stat cu ochii pe toate mişcările făcute de colegii de la municipiu pentru a nu sabota din nou procedura de înlocuire.
Şedinţa a început tot cu tam-tam din cauza consilierului Grigore Crăciunescu care se comportă în sedinţe ca pe tarlaua personală, nu în Primăria Râmnicului. Pesediştii au contestat modul de lucru al liberalilor şi au părăsit sala.
Încă din start, liberalii au fost obligaţi să-şi revoce toate cele trei proiecte trecute ilegal la şedinţa din 28 mai, legalizarea reprezentând şi de această dată un efort major în momentul votului pentru că liberalii au uitat ce au votat, cum şi cine trebuie să voteze, aşa că votul s-a reluat de trei ori.
Consilierul independent Dumitru Ţîrdea a afirmat, cu ironia-i caracteristică, că ar fi fost bine ca liberalii să le ofere un sandwich la cât întârzie cu derularea procedurilor.
Consilierii PNL s-au tot plimbat cu urna de vot dintr-o încăpere în alta, mai să facă febră musculară. În mod normal, PNL nu a mai vut probleme cu numărul voturilor, cele două voturi necesare au venit excat din zona aşteptată, consilierul Ionuţ Nuică ( UNPR) s-a abţinut de la vot, iar independentul Bogdan Costiniu s-a dat absent. Astfel, singurele probleme apărute au fost provocate de lipsa de informare a liberalilor, ca să ne exprimăm elegant.
Viceprimarul cu atribuţii de primar, Eduard Vîrlan, i-a pus în vedere lui Gigi Matei, că are la dispoziţie 24 de ore să elibereze biroul pentru a-şi instala camarila liberală, pe modelul mandatului lui Emilian Frâncu, când liberalii au ocupat la propriu Primăria Râmnicului.
Avocatul Iulian Voicu a fost numit, din nou, consilier cu atribuţii de viceprimar în locul lui Eduard Vîrlan. Surse din cadrul PNL au declarat că Matei nu va fi schimbat din funcţia de viceprimar aşa cum îşi propuseseră liderii PNL, ci se va ocupa de curăţenia oraşului şi asistenţa socială.
Menţinerea lui Matei în funcţia de viceprimar aparţine fostului primar Mircia Gutău, adevăratul artisan al puciului de la Primăria Râmnicului, care declara într-o emisiune TV că într-o democraţie reală partidul cu cea mai mare reprezentare trebuie să aibă un reprezentant în conducerea Primăriei. Afirmaţia fostului edil poate fi interpretată şi ca un plan de sabotare a imaginii acestuia la alegerile din 2016, când ar fi folosit ca un posibil cal de bătaie, pentru nerealizarea proiectelor demarate în mandatul de primar interimar.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.