197 total views

În conferinţa de presă, de vineri 15 ianuarie, susţinută de primarul interimar, Ion Gigi Matei şi viceprimarul, Vasile Cocoş, am avut ocazia să descoperim că gurile rele din oraş nu au dreptate. Sunt bani, există documente! Edilul a venit mai mult decât documentat la conferinţa de presă susţinând cu documente cheltuirea banului public.

Pentru ca râmnicenii să fie siguri că banii lor sunt cheltuiţi cu o “grijă deosebită”, acesta a prezentat situaţia lucrărilor ce se desfăşoară în oraş, demontând acuzaţiile care i se aduc şi explică cum vor fi achitate la final.

matei si cocos

“Pentru a justifica cum se vor acoperi cheltuielile care vor fi generate de rămânerile de fonduri neatrase o să vă prezint o altă situaţie, care este una cu care mă mândresc ca şi activitate în fruntea instituţiei. Este vorba de faptul că prin aplicarea în totalitate şi cu transparenţă a Ordonanţei 34, privind achiziţiile publice, am realizat Planul Anual de Achiziţii Publice în procent de 94,6 la sută. Adică, din ce ne-am propus, am scos la licitaţie 96,4 la sută, rămânând, bineînţeles, nescoase la licitaţie, obiectivele care nu au fost aprobate de Consiliul Local, obiective care n-au putut fi licitate, cu licitaţii în curs sau la care nu s-a prezentat nimeni, cum este situaţii sălii de sport de la Liceul Sanitar. Vă spun că avem, într-adevăr, o veste bună din partea instituţiei pentru că au venit destule negative şi rele. De data aceasta avem o informaţie care face onoare instituţiei şi anume că s-a realizat Planul Anual de Achiziţii Publice în proporţie de 66 la sută din valoarea estimată, adică au fost estimate achiziţii pe produse, servicii şi lucrări în valoare de 111.274.611 lei, iar contractele de execuţie, deci plăţile în baza contractelor au fost de 73.532.256 lei, rezultând o economie la sfârşitul anului de 37.742.355 lei, adică 8,357 milioane de euro. Sunt bani ai cetăţenilor, au fost economisiţi prin grija deosebită pe care am purtat-o banilor şi, acum, sunt liniştit pentru că aceşti bani pot fi folosiţi pentru finanţarea lucrărilor în continuare. Este vorba de lucrări în continuare, care sunt în sumă de 49 milioane de lei, adică 11 milioane de euro. Noi avem o economie de 38 de milioane de lei, rezultând o diferenţă de 11 milioane de lei, aproximativ 2,5 milioane de euro, care trebuie cheltuiţi pentru finalizarea în totalitate a tuturor proiectelor care sunt în desfăşurarea în oraş. Această diferenţă, de 2,5 milioane de euro mă angajez că, prin aplicarea Legii achiziţiilor publice, până la luna a şasea, cu siguranţă îi voi economisi şi vom finanţa fără grijă şi fără să răspundem acuzaţiilor nejustificate a unora sau altora”, a declarat edilul Râmnicului, Gigi Matei.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.