109 total views

Scandal în Consiliul Judeţean Vâlcea, interimarul ilegal din fruntea instituţiei s-a certat ca la uşa cortului cu managerul societăţii CET Govora din cauza politizării societăţii, dar şi din cauza unor contracte de publicitate impuse de liberalul Gheorghe Păsat prin trafic de influenţă. Neşansa a făcut ca numele publicaţiilor de pe cele două liste să fie diferite…n-au ,,bătut” pe aceeaşi undă de interese. Mangerul Mihai Bălan avea o listă, liberalul Gică Păsat alta.

 

Din sursele partidului reiese că Bălan a lăsat pe dinafară ziarul protejat de deputatul Cristian Buican, iar Păsat a tăiat de pe lista contractelor vechi un protejat al lui Bălan. Şi uite aşa a început scandalul. Nebunia a fost declanşată ieri când publicaţia protejată de Cristian Buican a aflat că nu se află printre cele cinci ziare de pe noua listă, suma totală alocată acestora ajungând la peste 2,5 miliarde de lei vechi pe an. CET-ul se află în pragul falimentului, dar capii CJ şi CET aruncă cu miliardele în presă de dragul imaginii personale, pentru că publicaţiile respective sunt obligate să-i facă frumoşi şi deştepţi de trei ori pe săptămână în contul banilor primiţi, chiar dacă motivele sunt inexistente.

Conflictul s-a stins la sfârşitul zilei cu demisia managerului Mihai Bălan, o demisie despre care aleşii judeţeni ai PNL nu ,,ştiau nimic”. Gheorghe Păsat a refuzat să răspundă la telefon, deşi era principalul vinovat în scandalul cu CET-ul, iar cei care au catadicsit să răspundă au declarat că nu ştiu nimic, şi chiar nu ştiau. Unul dintre ei habar nu avea care este procedura şi unde ar fi trebuit să-şi depună managerul CET-ului demisia. Îl informăm noi – demisia se depune la Consiliul de Administraţie al CET Govora, nu la secretariatul propriului birou, cum a făcut Mihai Bălan în searea zilei de ieri. Asta dacă e să fim serioşi. Politizarea societăţii este încă un motiv fals – CET Govora şi societăţile satelit din subordine au fost înfiinţate pentru clientela de partid, şi atunci despre ce vorbim? Conflictul de la CET se rezumă la bani – la miliardele de lei administrate de singurul furnizor de apă caldă şi căldură al judeţului, iar Gheorghe Păsat a fost pus în fruntea CJ pentru că nu are nici teamă, nici jenă în a practica traficul de influenţă. Omul a fost făcut şi numit pentru asta de liderii PNL Vâlcea. Dacă Mihai Bălan îşi iamginează că liberalii îl vor ruga să se răzgândească se înşală amarnic, vor ciocni un pahar de vin şi vor striga ,,Regele a murit! Trăiască regele…nostru!”.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.