136 total views

De trei luni încoace gura liberalului Gheorghe Păsat ştie să vorbească doar despre celebrul cazan 7 de la CET Govora, un cazan nou achiziţionat pe un proiect european la preţul de 39 milioane lei, cu o perioadă de implementare de 15 luni, la care s-a adaugat perioada de notificare a defectelor de 12 luni. Prin realizarea acestei investiţii, conducerea CET Govora a încercat să se conformeze normelor europene privind emisiile poluante din oraş şi eficientizarea alimentării cu căldură urbană.

PasatScenariul a picat la puţin timp după aşa zisa punere în funcţie când specialiştii care au montat cazanul au observat că pereţii acestuia prezintă defecţiuni de fabricaţie imposibil de remediat într-un timp scurt. Astfel, de trei luni încoace, de la începutul verii, atât specialiştii CET-ului, cât şi cei ai firmei angajate pentru instalarea lui caută soluţii pentru remedierea defecţiunii pereţilor. A venit toamna şi toată şleahta de specialişti a rămas bolcată la ,,datul cu părerea”. Liberalii susţin că ,,datul cu părerea” ar fi durat mult mai mult dacă nu ar fi intervenit preşedintele interimar al CJ Vâlcea, liberalul Gheorghe Păsat, care a anunţat, în cadrul conferinţei de presă de vineri, că CET Govora se află într-o situaţie delicată, toate cele trei cazane riscând să intre în colaps în această iarnă cu riscul trecerii pe cazanul cu gaz.O soluţie care ar dubla costurile.
,,Cazanul 7 necesită lucrări suplimentare, izolarea pereţilor care prezintă diformităţi de construcţie. Avem două variante: respectăm termenul, decembrie 2015, şi lăsăm pereţii cazanului aşa în speranţa că nu se va întâmpla nimic sau prelungim termenul pentru efectuarea lucrărilor suplimentare cu riscul de a nu mai avea aviz pentru facturarea lui. Problema este alta, nici celelalte două cazane, cazanele 5 şi 6 nu sunt într-o stare foarte bună, sunt foarte vechi şi necesită lucrări de reparaţii. Cazanul 7 putea fi folosit ca un înlocuitor în cazul în care unul din cele două cazane se defecta. În situaţia de faţă, în cazul unei astfel de probleme, CET va fi obligat să treacă pe cazanul cu gaz şi costurile vor fi altele.”, a precizat Gheorghe Păsat.
Conducerea CET Govora a aruncat sute de milioane de euro pe tot felul de contracte ilicite în detrimentul finanţării lucrărilor de reparaţii. Păsat a declarat că responsabilitatea aparţine în totalitate conducerii CET Govora, beneficiara proiectului european.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.