213 total views

….duminică 19 ianuarie, începând cu ora 10.30, când va susține o conferință de presă împreună cu directorul Direcției Silvice Vâlcea și directorii Administrațiilor Parcurilor Naționale Cozia și Buila Vânturarița, o conferință care va avea drept temă „clarificări privind emiterea avizelor pentru obținerea acordului de mediu în vederea construirii tronsonului de autostradă Pitești-Sibiu”. Pentru cei interesați să afle mai multe despre acest subiect, menționăm că vom transmite live conferința de presă, pe contul de facebook Claudia Diaconescu.

Guvernul promite deschiederea unui şantier al autostrăzii Piteşti-Sibiu în acest an

Ministrul Transporturilor a susţinut că realizarea Autostrăzii Sibiu-Piteşti va continua, iar în acest an se va deschide un şantier pentru această lucrare. “Am încredere că putem face ceea ce n-au făcut alţii şi printr-un răspuns tehnic, bine fundamentat, ce abordează fiecare dintre solicitări, problema poate fi rezolvată. Ce trebuie să înţeleagă toată lumea este faptul că proiectul major de infrastructură Autostrada Sibiu-Piteşti va continua. Pe lotul 1 se va emite autorizaţia de construire, pe lotul 5 se va desemna câştigătorul licitaţiei, lotul 4 are documentaţia în evaluare, pe lotul 3 se aşteaptă urcarea documentaţiei în SICAP, iar lotul 2 va fi scos la licitaţie. Anul 2020 va fi un an cu şantier deschis pe Autostrada Sibiu-Piteşti. Cu siguranţă, cei de la Comisia Europeană vor primi clarificările în timpul solicitat, poate chiar mai repede, astfel încât cererea de finanţare să îşi urmeze parcursul normal”, a comentat Lucian Bode.

https://www.economica.net/bode-2020-va-fi-un-an-cu-santier-deschis-pe-autostrada-sibiu-pitesti-cei-de-la-comisia-europeana-vor-primi-clarificarile-in-timpul-solicitat_178580.html

Autostrada Piteşti – Sibiu ar urma să treacă prin Băiculeşti, Curtea de Argeş, Ţigveni, Văleni, Racoviţă şi Tălmaciu, traseul fiind acum complet aprobat. În total, şoseaua se va întinde pe circa 123 de kilometri şi va costa 1,6 miliarde de euro.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.