Loading

Iubeşte staţiunea Băile Govora şi hotelurile Palace şi Parc. Străbate sute de kilometri, anual, pentru aerul curat de la Govora şi tratamentul cu aerosoli.

Are 75 de ani, dar arată ca la 50. Georgeta Scalat din Satul Mare, a venit prima dată în staţiunea Băile Govora, în urmă cu 53 de ani. De atunci vine în staţiune, în fiecare an. S-a cazat timp de 50 de ani la hotelul Palace.  De trei ani, de când Palace a intrat în renovare, Georgeta Scalat a stat la hotelul Parc. A aflat de aerul ozonificat de la Băile Govora de la o vecină. „Aveam astm. O vecină mi-a spus să vin aici, în zona Vâlcii, că e un aer curat care face bine la plămâni. Am venit la Palace, am făcut inhalaţii, pulverizaţii, intraferenţiale şi m-am simţit foarte bine. Tratamentul mi-a făcut foarte bine şi nu am mai luat de atunci nici un fel de pastilă.  Nu ştiu ce e reumatismul. Mie tratamentul făcut aici în staţiune mi-a făcut mult bine”, povesteşte Georgeta Scalat. A lucrat 34 de ani în învăţământ, ca învăţător şi a fost şi translator de germană.
Sejur gratuit la 50 de ani
„În anul în care am împlinit 50 de ani, de când vin aici, domnul director Mihai Handolescu mi-a oferit un sejur gratuit. A fost foarte drăguţ, într-o seară a fost organizată şi o petrecere, pentru mine, alături de ceilalţi turişti. Mi-a promis  un alt sejur gratuit peste şapte ani, când fac 60 de ani de când vin la Govora”, spune Georgeta Scalat. George Cîrneanu, directorul hotelului Parc spune că, Georgeta Scalat e cea mai veche clientă. „Potrivit evidenţelor doamna e cea mai veche clientă a noastră. Acum doi ani i-am oferit un sejur gratuit cu ocazia împlinirii a 50 de ani de când vine la noi. La 60 de ani îi dăm un alt sejur gratuit. Din toată ţara avem turişti, foarte mulţi sunt fideli şi vin de ani buni”, declară George Cîrneanu. Gradul de ocupare al hotelului Park e de 90-95% până în luna septembrie.
„Acum după renovare Palace e un vis”
„Îmi amintesc cum era Palace când am venit eu prima dată aici. Avea geamuri cu vitralii, camere înalte, eram ca într-un palat. Era frumos şi atunci, director era Nelu Popescu. Personalul se purta frumos cu noi. Acum după renovare Palace e un vis, e ceva ce nu poate fi comparat”, povesteşte Georgeta Scalat. Turista e „de-a casei”, cunoaşte pe toată lumea din hotel şi în zilele de duminică merge la slujbă la biserica din apropiere. „Îmi place tot aici, mâncare, cazare, tratament. Îi mulţumesc doamnei doctor Rodica Ilie şi asistentei Florina Costiug pentru tratamentele făcute. Datorită lor mă bucur de cele două fete, de cei patru nepoţi şi cei cinci strănepoţi”, spune turista. Georgeta Scalat spune că Vâlcea e o zonă foarte frumoasă şi curată. Are multe mănăstiri pe care le-a vizitat, dar şi staţiuni. „Am fost la Călimăneşti, Olăneşti, Voineasa, dar cea mai frumoasă rămâne tot Govora”, susţine Georgeta Scalat.  Hotelul Palace din staţiunea Băile Govora a fost inaugurat, pe 24 mai. El a fost readus în circuitul turistic după 99 de ani de la prima inaugurare. Hotelul a fost reabilitat cu 17.700.924,28 lei. SC Băile Govora SA are în administrare hotelurile: Palace,  Belvedere, Parc, Casa Govoreană, Vila Crinul, Popas Turistic Silva, Ştrandul Salus.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.