Loading

Două arestări făcute de Direcţia Anticorupţie pentru fraudarea statului cu acte false a înmatricularea maşinilor

Maşinile second-hand par să fi devenit o modă de îmbogăţire pentru un fost poliţist şi un angajat al unei societăţi comerciale din Vâlcea. În perioada 2010-2012, cei doi au pus la cale un plan prin care au reuşit să scoată din buzunarul unor naivi sute de milioane lei vechi, prin  falsificarea dovezilor privind achitarea taxei de poluare pentru maşinile second-hand importate. Miercuri, procurorii vâlceni au reuşit să ridice a doua persoană implicată în frauda de la Serviciul Înmatriculări constatată în urmă cu o săptămână.

Poliţist şi infractor

Liviu Dan, fost poliţist în cadrul Serviciului Înmatriculări Auto, a fost reţinut la sfârşitul săptămânii trecute de către agenţii Direcţie Generale Anticorupţie sub acuzaţia de a fi păgubit bugetul de stat cu peste 240.000 lei prin falsificarea unor dovezi privind achitarea taxelor de înmatriculare a unor autoturisme. La câteva zile după eveniment, în plasa anchetatorilor a picat şi Gabriel Paraschiv, angajat al unei societăţi comerciale din Rm. Vâlcea, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi înşelăciune, procurorii solicitând măsura reţinerii acestuia pentru 24 ore.
“În sarcina inculpatului P.G. s-a reţinut faptul că în perioada 2010-2012 a indus în eroare mai multe persoane susţinând că le va achita taxa de poluare stabilită de organele fiscale pentru înmatricularea autoturismelor. În realitate, acesta a folosit în interes personal cea mai mare parte a sumelor primite, prejudiciul cauzat părţilor vătămate fiind în sumă de aproximativ 40.000 lei. Autoturismele au fost înmatriculate fără respectarea dispoziţiilor legale ce reglementau taxa de poluare de către inculpatul D.L.D., fost agent de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Vâlcea, arestat preventiv în aceeaşi cauză la data de 18.04.2013”, se arată într-un comunicat al Serviciului Judeţean Anticorupţie Vâlcea. Anchetatorii au stabilit că inculpatul a pretins şi primit suma de 2000 de euro de la mai multe persoane, prevalându-se de influenţa pe care pretindea că o are asupra unor funcţionari din cadrul Serviciului de Înmatriculări Vâlcea şi RAR în scopul înmatriculării autovehiculelor acestora.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.