241 total views

Mult trambiţata fuziune, între cele două partide PNL-PDL, a agitat spiritele atât la nivel naţional, cât şi la nivel local. Deoarece la nivel naţional sunt destui analişti care să întoarcă pe toate părţile situaţia, noi ne-am mărginit să tratăm subiectul în urbea noastră.

Nici nu a fost bine dat anunţul de fuziune ( înţelegem că PDL-ul se va topi în PNL), că au şi început visurile de preamărire ale liberalilor şi pedeliştilor locali. Fiecare visează să obţină maxim de profit din această fuziune, în speranţa că se vor întoarce la butoanele banilor publici, de unde conform principiului “ cine împarte, parte-şi face”, să-şi mai hrănească conturile anemice.

PNL-ul judeţean şi municipal a încercat să-şi copieze şefii de la Bucureşti. În acest sens, domnul Adrănel Cotescu demisionează din funcţia de preşedinte interimar de la municipiu, iar după două minute s-a înscris pe aceeaşi funcţie, pe principiul emis de Vodă Lăpuşneanu : “ Dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau!”. Această elocventă probă de mare demnitate politică ne-a arătat că PNL-ul vâlcean nu are nimic în comun cu problemele vâlcenilor, singurul lucru care-i interesează, fiind o poziţionare mai rapidă şi “centrală” la funcţii plătite din banul public. La judeţ PNL-ul deja demonstrează o luptă surdă între cele două grupări – gruparea Buican şi gruparea Niţu. Dacă despre gruparea Buican lucrurile erau clare, acolo existând o relaţie politică gen cumetrie, speram ca Remus Daniel Niţu va oferi o nouă alternativă. Cruntă dezamăgire… deoarece metodele acestuia de lucru, ne aduc aminte de un personaj celebru al scriitorului Duiliu Zamfirescu – arendaşul român. Considerând sudul judeţului o feudă proprie ( cel puţin declarativ aşa afirmă), domnul Niţu a fost nevoit să aducă autobuze întregi de oameni din judeţele Olt şi Dolj, pentru ca aceştia să facă cât de cât un scor acceptabil pentru PNL, în zona dânsului de origine ( pe surse am aflat că PSD-ul a depus o plângere împotriva acestui domn, pentru turism electoral). Este cu atât mai tristă această metodă, cu cât dovedeşte imposibilitatea înţelegerii fenomenului politic de către domnul Niţu, care în goana după celebritate şi după scaunul domnului Buican, s-a folosit de cel mai ieftin tertip electoral şi anume, turismul electoral. Pentru ca lucrurile în PNL să meargă bine pentru fuziune, au fost găsiţi câţiva ţapi ispăşitori pentru lecţia de moralitate, care le-a fost oferită de către electoratul vâlcean. Şi astfel, am aflat cu mare surprindere că un primar liberal cu vechi ştate, cum este domnul Buşagă de la Berislăveşti, va fi exclus din rândurile PNL-ului, aceeaşi soartă urmând să o aibă şi vicele liberal de la primăria oraşului Brezoi. Ca şi conducător politic, eşti jalnic când încerci să pasezi responsabilitatea unui eşec electoral subalternilor tăi numai în dorinţa de a-ţi păstra scaunul de şef.

PDL-ul vâlcean ne-a demonstrat că are numai “curajoşi” în rândurile sale…

Primul curajos este preşedintele Organizaţiei Municipale domnul Romeo Rădulescu. Ca să-şi escamoteze slabele rezultate obţinute duminică 25 mai, acesta a venit cu o explicaţie pe cât de amuzantă, pe atât de determinantă pentru caracterul domniei sale: ”electorii PDL-işti din municipiu au fugit la muncile câmpului şi au uitat de fatidica oră 19.00, când domnul Romeo Rădulescu îi aştepta la urne”.

foto/valcea-news.ro

Dar electorii PDL-ului municipal nu au trădat partidul, ci “mă’nţelegi coane Fănică”, au votat în localităţile unde îşi desfăşurau ei activităţile agricole. Alo, domnule Rădulescu! în biblie, cartea de căpătâi a Ortodoxiei, ziua a 7- a a săptămânii este nelucrătoare. Şi totuşi, ca să existe şi un vinovat, a fost sancţionat cu excluderea din BPL, consilierul municipal Mihai Persu, că el tot era de import de la PSD-PC-PDL. La judeţ, la pedelişti, este mare sărbătoare. Doamne cum se mai bucură ei că au scos peste media naţională a partidului cu 0,50 procente! Pe chestia asta nu-i mai mişcă nimeni din funcţii şi asta le dă încredere pentru viitor.

Concluzionând, apar nişte întrebări…

• Cine va conduce Organizaţia Municipală reunită a celor două partide, domnul Adrănel Cotescu, sau domnul Romeo Rădulescu?

• Cine va conduce Organizaţia Judeţeană reunită după fuziune a celor două partide, domnii Cristian Buican –Remus Daniel Niţu sau domnul Romulus Bulacu?

• Cine va fi candidatul Organizaţiei Municipale fuzionate pentru postul de primar al Municipiului Rm. Vâlcea? Că din câte ştim, domnul Romeo Rădulescu nici nu concepe să nu fie domnia sa la coledzi…

• Ce vor spune electoratului, onorabilii PNL-işti şi PDL-işti vâlceni care în 2006 se înjurau de mama focului pe la “ceas” şi prin alte locuri din municipiu sau judeţ?

• Unde este celebra moralitate pe care o tot invocă domniile lor pe la posturile de televiziune?

Un lucru pare însă să fie clar; această fuziune este un cal născut mort şi care mai vrea să participe şi la o cursă hipică cu obstacole.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.