456 total views

Se discută în organizaţii judeţene despre întoarcerea lui Victor Ponta în politică, dar la cârma altui partid. Se pare că ceva, ceva auziseră unii, dar nu au înţeles exact ce anume vrea… Ponta. Ei bine, cu un nume destul de pompos, Ponta va primi undă verde sau nu pentru înfiinţarea unei fundaţii, nicidecum partid, săptămâna următoare. Rămâne de văzut dacă această fundaţie va avea rolul de a sparge PSD-ul, altfel de ce Dragnea le-a interzis foştilor miniştrii să colaboreze cu Victor Ponta….

Dragnea si Ponta

Fostul premier Victor Ponta va deveni de săptămâna viitoare preşedintele unei noi fundaţii. Actele au fost deja depuse la Judecătoria Sectorului 5 pe 15 decembrie, iar instanţa decide joia viitoare dacă dă undă verde “Fundaţiei lui Ponta”. Noul proiect se va numi “Asociaţia Black Sea Regional Cooperation Projects 2020”.

Printre cei care îi vor sta alături lui Victor Ponta sunt Nicolae Bănicioiu şi Daniel Constantin în calitate de vicepreşedinţi, dar în board-ul noii organizaţii non-guvernamentale sunt aşteptaţi şi alţi foşti miniştri. Fundaţia se va axa pe proiectele internaţionale. Iniţiatorii susţin că nu va avea o componentă politică. Cu toate acestea, în PSD a avut loc o primă discuţie despre planurile lui Victor Ponta, discuţia fiind deschisă chiar de Liviu Dragnea.

Şerban Valeca, preşedintele PSD Argeş: „A spus ceva de genul că nu este bine că îşi face o fundaţie…” Cătălin Rădulescu, preşedintele PSD Diaspora: „Domnul preşedinte era normal că, auzind că anumiţi miniştri vor să meargă într-o fundaţie a lui Ponta, de aici s-a pornit, ce rol are fundaţia asta?”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a interzis foştilor miniştri să colaboreze cu Victor Ponta în afara PSD. Primul nume vizat a fost cel al fostului ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Mesajul a fost dat la întâlnirea informală de la sfârşitul lunii decembrie de la Turnu Măgurele şi a fost confirmat de social-democraţii prezenţi la reuniune.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.