Loading

…ne aduc în atenție o activitate care bănuim că are o crește rapidă prin trafic de influență și cumpărare de influență, acte care se pedepsesc conform legii.

În cazul societăților DBS – Dramicam Building Solutions și BSR – Business Retail Solutions, societăți administrate de Lucian Rădulescu, conducătorul de facto fiind de fapt președintele CJVL și al PSD Vâlcea – Constantin Rădulescu – , credem că există indicatori de fraudă și corupție, la un nivel de neocolit, acestea activând doar în sectorul administrației publice și doar prin trafic de influență.

Specialiștii spun că un aspect premergător al procedurii de achiziție îl regăsim foarte ușor la societățile beneficiare plăților frauduloase din bugetul public, în procesul de achiziție publică la societățile care sunt înființațe sau cumpărate special pentru a derula contracte cu instituțiile publice, unde administratorii sau deținătorii societății sunt de fapt rude ale funcțioanarilor cu putere de decizie.

Tindem să credem că au foarte mare dreptate acești specialiști, deoarece adesea astfel de „criterii” le găsim la societățile care, în mod evident, nu indeplinesc condițiile de selecție pentru executarea unor contracte, ele fiind înființațe cu câteva luni înaintea organizării procedurii de achiziție publică, dar obțin contracte în domenii în care nu au expertiză.

Avem n cazuri cunoscute de societăți „de apartament” care câștigă contracte și livrează mărfuri sau prestează servicii de valoare foarte mare deși, potrivit înregistrărilor de la Registru Comerț sau Ministerul de Finanțe, nu au angajați, spații de depozitare, mijloace de transport, utilaje, etc. De fapt, societățile de acest gen nu au logistica necesară unei funcționări eficiente și corecte, apelând după încheierea contractelor, obținute suspect, la subcontractanți.

În cazul nostru, firmele de casă ale președintelui PSD și al CJVL – Rădulescu Constantin – pot conduce organele de control la suspiciunea că reprezentanții acestora – Lucian Rădulescu și Stanciu Cătălin Constantin, fratele și respectiv cumnatul președintelui, au conexiuni la nivelul coordonatorilor instituțiilor respective sau fac parte dintr-un cerc de cunoștințe cu relații extinse, în care sunt incluși conducătorii autorităților/entităților contractante sau persoane cu influență asupra acestora.

În firmele Răduleștilor am văzut că există oameni de încredere, dispuși să răspundă la comenzi. Concret, prin participarea sa – Laura Florică, Giuliano Florică, Stanciu Cătălin, Stanciu Ramona, Stanca Elena, Georgiana Cosac – toți au un scop bine definit și anume: de a asigura executarea ordinelor primite de la superiori sau persoanele influente. În cele două societăți vorbim despre folosirea influenței și a puterii de decizie pentru aprobarea finanțării obiectivului dorit, adică asigurarea sursei de finanțare a achiziției, în primul rând, pentru încheierea contractelor din bani publici.

Rădulescu Constantin, persoană aflată în funcție de conducere, se folosește de poziția pe care o are în cadrul instituției pentru a-i determina pe ceilalți să aprobe obiectivul propus de el. Tot la inițiativa lui, obiectivul de investiție vizat se introduce în textul unei hotărâri de consiliul local/județean ulterior aprobării acestuia, fără ca membrii consiliului să îl cunoască/dezbată și apoi să îl aprobe. La fel și în cazul societăților deținute de familie.

Societățile administrate de Lucian Rădulescu nu au nici un fel de istoric verificabil, iar gradul de rudenie cu președintele județului îl ajută în relația cu primarii care, pentru ei, recurg inclusiv la simularea transparenței procesului de atribuire al contractelor. Mai mult, în timpul executării contractelor obținute, ambelor societăți, dar în special pentru Dramicam Building Solutions, le-au fost aduse modificări denumirii și statutului juridic, fără ca acest lucru, probabil!, să trezească suspiciunile funcționarului responsabil cu derularea contractelor ori ca acesta să solicite documente justificative în acest sens.

Acest „modus operandi” pe care frații Rădulescu „ni-l pune la dispoziție”, oferă, celor interesați, suspiciuni de disimulare a plății de mită, iar folosirea unor angajați publici în scopuri personale poate constitui un fel de fraudă.

Articolele deja publicate, au ca scop principal identificarea unei situații de fraudă și corupție ce poate apărea la nivelul administrației publice – Consiliul Județean Vâlcea – o instituție care întrunește foarte multe elemente de corupție la nivel de conducere.

Dramicam Building Solutions – DBS

situația financiară pe anul 2019 – salariați/pierdere/profit – 0/0/0

situația financiară pe anul 2020 – salariați/pierdere/profit – 4/0/51.475 – contracte în valoare de 90.000 euro

situația financiară pe anul 2021 – salariați/pierdere/profit – 13/0/158.342 – contracte în valoare de 320.000 euro

În 2022, societatea are contracte, până la ora actuală, în valoare de 132.000 euro

Business Retail Solutions – BRS

situația financiară pe anul 2021 – salariați/pierdere/profit – 1/0/13790 lei

Stanca Elena Carmen persoană fizică autorizată – PFA în funcțiune, inființat în 2018, cu zero înregistrări financiare, adică fără activitate, dar în funcțiune!

Stanciu Cătălin Constantin, deține un I.I., cu activitate suspendată din 2021, iar până atunci zero inregistrări finaciare, adică fără activitate!

DBS, BRS și PFA Stanca Elena, sunt societăti care în acte au sediul/punt de lucru declarat în municipiul Râmnicu Vâlcea, Bulevardul Dem Rădulescu nr.17, parter. Locația unde sunt „în chirie” aparține lui Popa Ion Ilie, care la rândul său deține Pan-Pan Construct SRL, o societate al cărui sediu este declarat tot la adresa menționată. Mai mult, inclusiv această societate în care acționar mai este și Pană Constantin Sebastian, deși este înființată în 2017, în 2019 și 2020 are 2 salariați înregistrați (ei doi, probabil!) și este fără activitate. Cu toate astea, în 2021, societatea înregistrează 4 angajați, pierdere 0 lei, profit 699 lei, nu este înscrisă în SICAP, dar potrivit informațiilor publice, Pan-Pan Construct are în 2021 cheltuieli de peste 1 milion de euro!!!

Mai mult, pentru că am „răsfoit” Google, am putut observa că pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, din septembrie 2021, s-a regăsit un proiect de hotărâre „privind aprobarea documentației de urbanism PUZ și RLU, construire locuințe colective D+P+3E+1R și funcții complementare, împrejmuire între proprietăți, pe strada Ion Creangă nr 16A, inițiator Pan-Pan Construct. Nu știm cum a fost votat proiectul, dar nu asta este important acum, ci faptul că această societate cu cheltuieli de peste 1 milion de lei, dar fără activitate, are în obiectiv contruirea unui bloc. Curios! Organele statului cu drept de control sigur au acces la mult mai multe informații, iar cu ale noastre poate să pună cap la cap multe. Este cât se poate de evident că acest grup de interese, această caracațită politico-administrativă învârte afaceri suspecte

Vedem din evidența publică anii 2016, 2017, 2018 și 2019, unde Dramicam are o situație financiară „neagră” – 0 angajați, 0 profit, 0 pierdere, deci fără activitate. În anul 2020, când fratele Constantin câștigă un nou mandat de președinte al Consiliului Județean, Lucian, dar împreună cu fratele Costi, decid că este momentul de a intra pe piața banilor publici, unde prin funcția cu putere de decizie se impune și strânge ceva contracte de la primăriile din județ. Organele de control nu pot trece cu vederea nici faptul că în anul 2020 când societatea are doar 4 angajați obține contracte în valoare de 90.000 de euro, contracte pe care le vom prezenta pe rând, începând cu 15 ianuarie 2023.

Este cât se poate de evident ce au urmărit frații Rădulescu prin câștigarea noului mandat de președinte al județului. Bani, afaceri pe repede-înainte, influență politică, subjugare, monopol, baroniada lucrărilor, etc. Întrebam în episodul trecut, de ce până în 2020 Dramicam nu a avut activitate și dintr-o dată colindă județul? „Etedaia”, că „fracsu” s-a urcat iar în cireșul copt…

Episodul X – vineri 25 noiembrie, finalul primei anchete!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.