286 total views

O lume nebună, nebună, nebună…

Alesul local a fost săltat de DNA şi dus la audieri la Bucureşti sub acuzaţia de luare de mită

Primarul Râmnicului, Emilian Frâncu, s-a trezit cu DNA-ul pe cap într-un dosar care vizează livrarea unei şpăgi de 20.000 euro solicitate de edilul din Râmnicu Vâlcea de la un om de afaceri care are în derulare contracte cu primăria. Procurorii anticorupţie au descins joi, 25 aprilie, la locuinţa primarului Frâncu, la biroul acestuia, ca şi la sediul Televiziunii Vâlcea 1 pentru a surprinde un flagrant în care alesul din Râmnicu Vâlcea urma să primească şpaga.

„Cherchez la femme!”

Conform unor surse judiciare, Frâncu solicitase 20.000 euro de la „regele asfaltului din Banat” Georgică Cornu, patronul firmei SC Confort SA Timişoara, societate ce execută lucrarea „supratraversare cale ferată Bd Tudor Vladimirescu – Pod peste râul Olt”. Din primele informaţii, Frâncu ar fi solicitat aceşti bani de la omul de afaceri pentru a deconta în timp util facturile emise de acesta. După o primă încercare de a ridica şpaga printr-un subordonat din primărie, Frâncu ar fi apelat la omul său de încredere, Aura Constantinov, directorul televiziunii controlate din umbră de liberalul vâlcean. După prima întâlnire nas în nas cu mascaţii DNA, Aura Constantinov ar fi recunoscut imediat faptul că i-a remis primarului plicul încredinţat de omul de afaceri. De altfel, aceasta are în dosar rolul de martor, la fel ca şi şeful Corpului de Control al Primarului, Vasile Avram, funcţionarul care a refuzat să încaseze şpaga în numele edilului-şef din Râmnicu Vâlcea.

Percheziţie de peste 5 ore

DNA-ul a poposit în curtea Primăriei aproape 5 ore, timp în care biroul lui Frâncu a fost scotocit amănunţit de către procurori. Cu angajaţi ciotcă pe culoare şi consilieri locali jelindu-l de mama focului, primarul Emilian Frâncu şi-a făcut ieşirea din instituţie abia după ora 15:30 într-o limuzină a Direcţiei Naţionale Anticorupţie adusă la cererea sa. Primarul din Râmnicu Vâlcea a fost prezentat instanţei Tribunalului Bucureşti sub acuzaţia de luare de mită, audierea desfăşurându-se până după închiderea ediţiei ziarului.

Copie după cazul Gutău

Emilian Frâncu nu este singurul primar al Râmnicului care dă libertatea pentru un folos material „vârât în plic”. În urmă cu şapte ani, fostul primar Mircia Gutău şi viceprimarul Nicolae Dicu au fost anchetaţi de DNA sub aspectul săvârşirii aceleiaşi infracţiuni. Ulterior, cei doi au fost condamnaţi de instanţa supremă la închisoare cu executarea pedepsei. „Este diferit de cazul meu. Dacă vă aduceţi aminte, în 2006, iniţial a fost reţinut cu mascaţii viceprimarul Dicu, iar a doua zi au venit la mine în birou procurorii în civil. Dacă la domnul Frâncu au năvălit cu mascaţii în birou înseamnă că au fost probe clare referitoare la infracţiune, poate chiar au realizat flagrantul. Mascaţii nu sunt folosiţi decât în momentul în care se realizează un flagrant. Îmi doresc ca domnul Frâncu să-şi poată dovedi nevinovăţia. Din păcate, pentru imaginea oraşului Râmnicu Vâlcea, acest nou eveniment creează foarte multe probleme”, a declarat imediat după aflarea noului scandal,  fostul primar al Râmnicului.

Primăria lui Gigi

Colac peste pupăză, primăria Râmnicului pare să stea din nou într-un singur membru al Executivului apt de a lua decizii. Cu Frâncu aflat într-o postură incertă şi cu viceprimarul liberal Gheorghe Ioniţă proaspăt demisionar, municipalitatea a rămas în braţele pesedistului Ion Gigi Matei.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.