203 total views

Aviaţia franceză a bombardat din nou fieful grupării jihadiste Statul Islamic la Raqa, în nordul Siriei, în noaptea de luni spre marţi, distrugând un centru de comandă şi un centru de antrenamente, a anunţat Statul Major al armatei franceze.

atac Siria

“Armata franceză a efectuat pentru a doua oară într-un interval de 24 de ore un raid aerian împotriva Statului Islamic la Raqa în Siria”, a indicat Statul Major francez într-un comunicat citat de AFP.
Primele atacuri ale aviaţiei franceze asupra poziţiilor Statului Islamic la Raqa au avut loc în noaptea de duminică spre luni, după ce vineri seara mai multe atentate simultane au zguduit Parisul, în urma cărora au murit 132 de persoane. La această operaţiune au participat zece avioane de vânătoare care au lansat circa 20 de bombe. Un punct de comandă şi o tabără de antrenamente au fost distruse în urma raidului.

Statele Unite vor iniţia o operaţiune cu Turcia pentru a securiza în totalitate frontiera acestei ţări cu Siria, o zonă în care este foarte activă organizaţia teroristă Stat Islamic, relatează CNN. “Întreaga frontieră nordică a Siriei va fi închisă. Până acum a fost securizată în proporţie de 90%. Vom iniţia o operaţiune cu Turcia pentru închiderea segmentului rămas, de 98 de kilometri”, a declarat John Kerry într-un interviu. Statele Unite şi Turcia speră că vor închide astfel principalele rute de aprovizionare şi recrutare folosite de reţeaua teroristă Stat Islamic. “Avem o luptă comună împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic”, a confirmat un oficial turc

sursa/Antena3

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.