165 total views

Miercuri ora 13.00

Omul de afaceri Maria Tudor, a ajuns miercuri, in jurul orei 13.00 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, pentru audieri într-un dosar de evaziune fiscală

ora 16.00

Ion Tudor ajunge la Parchet si aduce, probabil, acte sau medicamente pentru Maria Tudor. Acesta schimbă câteva cuvinte cu avocata Anca Ungureanu, dându-i şi punga cu cele aduse…

ora 19.00

Fetele familiei Tudor ajung la Parchet pentru audieri, însoţite de avocatul Veronel Rădulescu

ORA 20.00

În seara aceleiaşi zile, Mariei Tudor i s-a făcut rău aşteptând de mai bine de 7 ore să intre la audieri, motiv pentru care în jurul orei 20.00 a fost transportată cu ambulanţa la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Vâlcea. Ambulanţa a fost însoţită de o maşină a Jandarmeriei Vâlcea, iar Ion Tudor, soţul, cu maşina personală în urma acestora. Audierile pentru Maria Tudor probabil se vor relua în cursul zilei de astăzi, dacă aceasta va fi externată.

video oferit de publicatia VOCEA OLTENIEI

ORA 21.00

În jurul orei 21.00, Ion Tudor ajunge iar la Parchet, de această dată aducând anumite acte pentru Andreea Tudor. Aceştia au schimbat câteva cuvinte…fata spunându-i să se ducă acasă că sunt bine

 

 

20160831_15580120160831_16315320160831_18550720160831_21532820160831_21533320160831_21535420160831_215733

ÎN DETALIU

Miercuri, 31 august 2016, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliției Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie–Secţia de urmărire penală şi criminalistică, au efectuat 16 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţelor Vâlcea şi Constanţa, la persoane fizice şi juridice, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. De asemenea, au fost puse în aplicare 9 mandate de aducere a unor persoane, în vederea audierii acestora şi dispunerii măsurilor legale.

În jurul orei 13.00, Maria Tudor, proprietara hotelurilor Riviera din Mamaia și Olănești, a fost condusă cu mascații la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, unde a stat până la ora 19.40, când datorită stării de sănătate precare a fost transportată de urgență cu o ambulanță la Spitalul județean Vâlcea. În timpul investigațiilor medicale, jandarmii nu au părăsit perimetrul spitalului. După mai bine de două ore, Maria Tudor a fost urcată într-o ambulanță și a plecat din spital, fără să mai fie condusă la parchet.

Trebuie menționat că în jurul orei 09.00, dimineața, Maria Tudor s-a prezentat la unitatea de urgență județeană, vizibil marcată de suferință, și se pare că a refuzat internarea.

Tot în cursul zilei de miercuri au fost aduse pentru audieri cele două fiice ale familiei Tudor. Acestea au ieșit din clădirea parchetului în jurul orei 23.00. Directorul economic al CET Govora, Ramona Hoarcă, fost director economic al Uzinei Mecanice Vâlcea și al VTV, a fost și ea audiată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Avocatul familiei Tudor, Veronel Rădulescu, a declarat că Parchetul General efectuează o cercetare, dar nimic nu este “deosebit”. Ion Tudor susține că este consternat, având în vedere că s-au plătit întotdeauna la timp și în conformitate cu prevederile legale toate datoriile către bugetul de stat.

IGPR susține într-un comunicat, că în perioada 2006–2016, administratorii a 10 societăţi comerciale din judeţele Vâlcea şi Constanţa ar fi operaţionalizat un mecanism financiar-fiscal, prin care ar fi obţinut foloase în mod ilegal. Printre locațiile vizate se numără hotelurile Riviera din Olănești și Riviera din Mamaia, societățile comerciale Vest Televiziune, Lifi Tour Olănești și o firmă din București.

Astfel, prin diminuarea obligaţiilor fiscale, dar şi prin achiziţionarea de active la preţuri subevaluate ori prin înregistrarea unor operaţiuni comerciale fictive semnificative, pentru creșterea nereală a cheltuielilor deductibile (produsele facturate nu au figurat în conturile specifice de stocuri ale furnizorului, sau serviciile nu au fost prestate), ar fi eludat obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 10 milioane de euro.

Acțiunea a beneficiat de suportul specialiştilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală și al polițiștilor din cadrul structurilor teritoriale de investigare a criminalităţii economice din inspectoratele de poliție judeţene Argeş, Olt şi Constanţa. La activități au participat și jandarmii.

 

 

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.