249 total views

La numai 11 km distanță de centrul Râmnicu Vâlcea, pe patru benzi, pe drumul comunal DC 128 care duce către Mihăești, există pe partea dreaptă, a sensului de mers Râmnicu Vâlcea-Mihăești, o porțiune de teren pe care este depozitat gunoi menajer și nu numai. Mizeria uitată de autoritățile locale, în speță administrația Râmnicului, există pe acel teren de luni de zile și se pare că indiferent cine trece prin zonă ignoră focarul de infecție.

Primăria Mihăești a pus chiar un panou avertisor (vezi foto atașat) însoțit de o cameră de luat vederi care, este adevărat, nu funcționează pentru că nu există posibilitate de legare la o sursă de curent. Totul a fost făcut în ideea că poate cetățenii certați cu legea vor înceta a mai arunca gunoiul în locul respectiv. Așadar, deși locația nu aparține administrației Mihăești, ci a Râmnicului, aceasta a luat câteva măsuri, însă fără succes. Viceprimarul Ciobanu și primarul Bărzăgeanu susțin că au mai anunțat verbal, din când în când, pe cineva din conducerea municipiului, dar se pare că nu există soluție de rezolvare.

Nu le place deloc situația, dar sunt legați de mâini și de picioare pentru a interveni și a curăța zona. Nimeni nu poate interveni pe un teren care nu-i aparține, dar noi spunem că se pot face notificări scrise către partea deținătoare a terenului. Acest lucru nu s-a făcut, spune vicele, care menționează că deși s-ar crede că e în bătătura lor, nu e a lor. Tot ce înseamnă teren pe partea dreaptă, până la intersecția cu Râmnicu Vâlcea- Mihăești-Horezu aparține de municipiu, pe partea stângă aparține de Mihăești, iar DC 128 taie loturile, spune vicele. Dar, cine este proprietar unde este „groapa” de gunoi, nu știm!

Observăm, totuși, cum lucruri mărunte dau bătaie de cap administrației Râmnicului. Facem bretele, proiect de anvergură unic în România, dar nu putem găsi o soluție ca gunoiul să nu mai zacă pe marginea străzilor și să fie atât de vizibil. Și uite așa, lucrurile mărunte fără o rezolvare le acoperă pe cele mărețe…

Până la urmă administrația municipală este competentă doar pe unele domenii și incompetentă pe altele?

Nu ne rămâne decât să sperăm că municipalitatea se va apleca și asupra problemelor existente la granița cu Mihăești, nu numai la cele din Centrul municipiului și că cineva va lua măsuri și va curăța zona de deșeurile municipale și nu numai. Până una alta, potrivit zicalei: „prinde orbul, scoate-i ochiul”, Primăria este obligată să igienizeze zona sau să oblige proprietarul să facă această igienizare, în cazul în care altcineva este proprietar și nu Primăria Râmnicu Vâlcea, care persistă de luni de zile.

Cu siguranță, prin zonă vom mai trece mulți!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.