227 total views

Astăzi a apărut un articol publicat de colegul Crișu Popescu intitulat “Lovitură pentru adversarii Sacomet. Garda de Mediu Vâlcea recunoaşte că societatea respectă autorizaţia de mediu”. Acest articol aduce mai degrabă publicitate pentru firma în cauză și reprezentanții ei, dar nu ăsta este subiectul nostru, pentru că publicitatea e strict problema colegului de breaslă.

Cum o spune și titlu, articolul încearcă să ne convingă de faptul că firma respectă toate cerințele impuse prin autorizația de mediu, iar ceea ce am văzut noi, cei care am fost prezenți la fața locului în data de 12 ianuarie 2018 adică reprezentanți ai instituțiilor locale – DSP Vâlcea – DSV Vâlcea – GNM – CJ Vâlcea – Instituția Prefectului Vâlcea – IBA-ABA Olt – Poliția orașului Horezu – Jandarmeria Vâlcea – ISU Vâlcea – Nicolae Sărdărescu, primar Horezu – de fapt…”nu există”.

În data de 12 ianuarie 2018, urmare a Ordinului Prefectului – județul Vâlcea, Florian Marin s-a constituit o comisie mixtă de verificare a activităților SC Sacomet SA Horezu, comisie ce s-a deplasat la punctul de lucru din str. Luncavățului (fostă 1 Decembrie). Cei prezenți la verificări au fost:

Constantinescu Dorel – Consilier Corp Control Prefect
Răboacă Ilie și Niță Vasile– inspector IBA –ABA Olt
Spătaru Ionela și Floricioiu Marinela – inspector DSP
Andrei Emilian și subinspector Jitaru Lucian – Poliția Horezu
Plutonier Dobroiu Dragoș și Plutonier Alexie Mihai – IJJ Vâlcea
Dr. Daia Constantin – DSV Vâlcea
Sărdărescu Nicolae – Primar Horezu
Ogrezeanu Gheorghe – Viceprimar Horezu
Ogrezeanu Daniela – Poliția locală Horezu

La fața locului am văzut, TOȚI, deșeurile menajere depozitate direct pe sol.

Constatăm, în urma articolului mai sus menționat că, în data de 15 ianuarie Garda de Mediu întocmește un raport de control în care se menționează că:

…“ cu ocazia verificărilor de control efectuate pe teren la punctul de lucru din Horezu, str. 1 Decembrie, nr.49, jud. Vâlcea, în prezența domnului Nicolaescu Florian au fost constatate într-o magazine în interiorul punctului de lucru, pe platform betonată, depozitări de material reciclabile sortate, ambulate în saci de diferite sortimente, fiind existent și 2 prese pentru balotat PET-uri și deșeuri folie. La data verificărilor nu au fost constatate depozitări necorespunzătoare de deșeuri pe amplasamentul punctului de lucru, înafara halei de depozitare în suprafață de 300 mp”…

Garda de Mediu Vâlcea vine acum și spune că nu erau deșeuri depozitate în afara halei!!!
Este cea mai mare bătaie de joc la adresa noastră, a celor care am fost acolo, a locuitorilor din Horezu și a tuturor cetățenilor corecți!

Raportul este o făcătură cusută cu ață albă și nu o să rămână așa!

Care va să zică, v-ați înțeles cu Sacomet în felul următor: vezi că vin pe 15.01 în control. Tu fă curat. Să nu mai fie gunoi acolo! Noi o să constatăm că este totul în regulă. Asta seamănă izbitor de bine cu modul de lucru al unui grup infracțional organizat. Și prezintă foarte limpede relațiile dintre oamenii din instituțiile statului, care trebuie să controleze respectarea Legii și cei pe care îi controlează. Iar efectul este devastator asupra încrederii cetățenilor în instituțiile statului. Dovezile sunt dincolo de orice interpretare, am fost o armată de oameni la fața locului și am văzut exact situația de acolo. Să ne spui peste 3 zile că ceea ce am văzut noi nu există … întrece pur și simplu orice imaginație.

De menționat că, toate procesele verbale de constatare ale tuturor instituțiilor prezente însoțesc imagini făcute cu telefonul personal, iar primăria le-a listat pentru a le înmâna tuturor participanților.

Vă lăsăm pe dumneavoastră, dragi cititori, să vă exprimați opiniile cu privire la acest subiect!!!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.