184 total views

…..cu complicitatea majorității din Consiliul Local!

Decembrie 2016 – teren de peste 400.000 de euro, tranzacție cu cântec

În ședința din 27 decembrie 2016, consilierii supuși, aprobă achiziționarea unui imobil teren în vederea construirii de locuințe pentru tineri, în suprafață de 7078 mp situat în municipiul Râmnicu Vâlcea punctul Ostroveni – Căminul de Bătrâni, la prețul de 400.000 euro.

Descarcă – Proiect_de_hotărâre_transmitere_în_folosință_teren_locuinte_pentru tineri

imagine atașată proiectului de hotărâre în decembrie 2016

Deci, Gutău, din banii noștri, a plătit aproape jumătate de milion de euro pe un teren fără utilități și fără drum, pe motiv că va face locuițe pentru tineri. Terenul este și acum, după 18 luni de la achiziție, în aceeași situație cum l-a cumpărat. Nu există nici cea mai mică intenție de a construi locuințe pe terenul care a costat o avere. Nici cea mai mică formalitate nu a fost demarată. Vânzarea-cumpărarea terenului, de la terț la terț, trece prin parafa notariatului Mariana Gutău. Unde altundeva? Publicam la vremea achiziționării, decembrie 2016, că pretextul pregătit, la nevoie, pentru curioși, ar fi că terenurile sunt necesare pentru construirea de noi locuințe sociale, însă noi știam că scopul tranzacției este cu totul altul. Mai mult, terenul nici măcar nu este cadastrat, adică, nu este înscris în cartea funciară a municipiului, pentru realizarea unui obiectiv de investiții. Deci, cu alte cuvinte, cum să dea Agenției Naționale de Locuințe terenul în suprafață de 7078 mp pe care l-a achiziționat pentru locuințe , când Gutău Mircia are alte planuri pentru acesta, numai locuințe pentru tineri nu.

Mai 2018

Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea se va întruni în ședință ordinară, astăzi, 29 mai 2018, și conform proiect de hotărâre „privind transmiterea în folosință gratuită a două suprafețe de teren pentru realizarea de locuințe pentru tineri în regim de închiriere”, consilierii locali municipali, aceiași supuși (8 PER-8PSD), vor aproba să transmită în folosință gratuită, Agenției Naționale pentru Locuințe, două suprafețe de teren identificate și anume – teren în suprafață de 3422 mp situat în strada Știrbei Vodă numărul 111 A și terenul în suprafață de 4.350 mp situat pe strada Morilor la nr. 28. În data de 24.05. 2018, Direcția Dezvoltare Locală emite un raport și susține că în vederea construirii de locuințe pentru tineri în regim de închiriere au fost identificate cele două amplasamente mai sus menționate, „uitând” cu desăvârșire de terenul în suprafață de 7078 mp.

Explicați-ne și nouă domnule primar, de ce ați achiziționat un teren de 400.000 de euro, dacă îl țineți degeaba? Cum justificați achiziția? Ce intenționați să faceți cu terenul și când?

Concluzia?

Gutău Mircia este un primar abonat la banii noștri, un primar doar local și niciodată European!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.