Loading

Romulus Bulacu a fost numit în funcţia de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), conform unei decizii a premierului Florin Cîţu, publicată miercuri în Monitorul Oficial. Bulacu,  îl înlocuieşte la șefia ISC pe Paul Racoviţă, revocat din funcţie de premier.

Romulus Bulacu a fost senator PNL de Vâlcea, în legislația 2016-2020

În decembrie 2019, printr-o decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație şi Justiţie (ÎCCJ), Bulacu pierdea procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care, în aprilie 2016, l-a declarat incompatibil cu funcţia de consilier judeţean deţinută între anii 2012 şi 2016. Mai exact, în 2016, ANI a constatat că Romulus Bulacu a încălcat legea pentru că, în perioada în care a fost consilier judeţean, firmele la care era asociat au încheiat contracte comerciale cu unităţi din subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea. Verdictul ANI a venit în perioada în care acesta deţinea funcţia de consilier judeţean cu atribuţii de vicepreşedinte al CJ Vâlcea. În urma deciziei instanței, Agenția Națională de Integritate a transmis Senatului, pe 7 februarie 2020, o solicitare de încetare a mandatului senatorului PNL Romulus Bulacu. Bulacu a formulat însă o contestaţie în anulare împotriva deciziei ÎCCJ, contestaţie admisă de instanță în noiembrie 2020, astfel că, în prezent, recursul în acest caz se rejudecă la Înalta Curte.

UPDATE Drept la replică – „Vă informez că la data numirii mele în funcție la ISC, nu exista nicio interdicție legală de ocupare a vreunei funcții publice conform deciziei 6155 din 18 noiembrie 2020, a Înaltei Curți de Casație și Justiție din noiembrie 2020 pe numele Romulus Bulacu”, a transmis Bulacu într-un drept la replică.

Articol preluat integral de pe hotnews.ro

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.