257 total views

….care a intrat, printr-o sesizare, și în atenția Administrației Prezidențiale, acuzat fiind de un angajat, pe lângă multe alte nereguli pe care le face, că încasează ilegal indemnizație lunară pentru titlul științific de doctor, în condițiile în care, potrivit CV, deține un doctorat într-un alt domeniu decât cel în care își desfășoară activitatea în prezent.

Deși este evident că politic Marin și Rădulescu ignoră cele sesizate, în opinia noastră, atât timp cât nici măcar nu ai bunul simț să răspunzi la sesizări, ignorându-le, devii complice la cele menționate și documentate de angajat. Nu este normal să-ți bați joc de sesizările din care reiese clar că se impun verificări drastice, și, tu prefect sau președinte, să răspunzi în doi peri ori să nu răspunzi deloc.

Angajatul de la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” nu se lasă și continuă lupta, pentru ca adevărul să iasă la lumină, împotriva managerului instituției menționate, Remus Grigorescu, și revine în atenția autorităților locale cu o nouă scrisoare deschisă adresată „șefului” județului – Costică Rădulescu.

Angajatul îi readuce la cunoștință „marelui” președinte, printr-o scrisoare adresată la fix 30 de zile de la ultima (16 septembrie 2019) și la care nu a primit nici un răspuns, actele și faptele săvârșite de managerul instituției Remus Grigorescu, acte și fapte pe care nici un corp de control din partea Consiliul Județean Vâlcea ori comisie de evaluare nu le are marcate/menționate în vreun raport și propus spre sancționare, în cei cinci ani de când conduce această importantă instituție de Cultură. Până în prezent nu a primit nici un răspuns, așa cum nici un răspuns nu a primit nici la adresa pe care a înaintat-o pe email în data de 18 septembrie 2019, prin care, la fel, semnala abaterile disciplinare ale managerului instituției, de la prevederile Regulamentului intern al instituției, menționând că R. G. pretinde că nu trebuie să le respecte întrucât nu are calitatea de angajat al Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul”. Așadar, angajatul solicită, încă o dată conducerii județului, cercetarea faptelor sesizate.

Dar, sesizările nu se opresc pe plan local, atât timp cât angajatul vede că e trimis la plimbare, pentru că de Remus Grigorescu nu se poate atinge nimeni, ci merge mai departe și îi scrie consilierului de stat pe probleme cetățenești la Departamentul pentru Relația cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă al Administrației Prezidențiale – Gabriel Cristian Piscociu

„Stimate domnule consilier de stat Gabriel Cristian Piscociu

Mai jos aveți sesizarea mea adresată Prefectului judetului Vâlcea referitoare la verificarea unui act administrativ emis de Consiliul Județean Vâlcea, prin care managerul Bibliotecii Județene “Antim Ivireanul” Vâlcea a beneficiat (și încă mai beneficiază) de indemnizație lunară pentru titlul științific de doctor, deși deține un doctorat într-un alt domeniu (științe economice) decât cel în care își desfășoară activitatea în prezent (cultură). Totodată, am atașat și răspunsul halucinant al Prefecturii Vâlcea, prin care instituția își declină competența în soluționarea unui FURT din banii publici, îndemnându-mă să mă adresez, citez: “organelor abilitate”, fără a-mi preciza care sunt acelea. Altfel spus, eu am sesizat reprezentantul Guvernului României în județul Vâlcea, că la o instituție a statului cineva FURĂ din banii publici, beneficiind ilegal de o indemnizație și în loc ca imediat instituția statului, respectiv Prefectura județului Vâlcea, să dispună o anchetă, să alerteze “organele abilitate privind acordarea de sporuri în afara cadrului legal”, instituția respectivă ridică din umeri și mă îndeamnă pe mine, cetățean plătitor de taxe și impozite, inclusiv contributor la indemnizația ilegală menționată și documentată, să mă adresez altor “organe”. Consider acest răspuns, al Prefecturii județului Vâlcea, dezonorant în primul rând pentru instituția ca atare, dar și pentru cetățenii pe care trebuie să-i reprezinte și să-i servească, potrivit legii. Având în vedere cele de mai sus, vă rog să dispuneți măsurile legale”.

Domnule Prefect al Județului Vâlcea,

Subsemnatul, vă rog să verificați legalitatea actului administrativ emis de Consiliul Județean Vâlcea, prin care managerul Bibliotecii Județene “Antim Ivireanul”, Remus Grigorescu, a beneficiat de indemnizație lunară pentru titlul științific de doctor, la nivelul lunii martie, 2019. Mentionez că, potrivit Art.14, alin.(1) din Legea nr.153/2017, “Personalul care deține titlul științific de doctor beneficiază de o indemnizație lunară pentru titlul științific de doctor […] dacă își desfășoară activitatea în domeniul pentru care deține titlul.” Potrivit datelor din CV, Remus Grigorescu deține un doctorat în știinte economice, iar domeniul în care își desfășoară activitatea este Cultura. Atașez în format electronic: Art.14 din Legea nr.153/2017, CV Remus Grigorescu, Transparența veniturilor salariale, la nivelul lunii martie 2019, BJ „Antim Ivireanul” Valcea”.

Remus Grigorescu nu a fost și nu va fi contactat de TdV pentru un punct de vedere, atât timp cât comportamentul pe care l-a afișat față de subsemnata, că am îndrăznit să public adresele înaintate de angajat, conducerilor locale, a fost unul mai mult decât impunător. Grigorescu susține că cele publicate sunt calomnii, amenințând cu procese, uitând că l-am contactat telefonic înainte cu mult timp să public sesizările și vorbind fix despre ele. Probabil a crezut că discuția e una așa…doar de informare și nu voi publica nimic. A uitat și cum l-a descris pe angajat în discuția cu mine, nedându-și seama că mi-a confirmat oarecum cele menționate, de angajat, în adresele transmise către „marii șefi” ai județului care fac ceva pe sesizările anumitor cetățeni, mai ales dacă cel vizat „e un șmecher” de slabă calitate, dar cu alte „calități”.

Remus Grigorescu, „fost economist, fost statistician, fost cadru didactic universitar, fost prefect, fost inspector școlar general adjunct, fost inspector general, fost veșnic candidat perdant, fost, fost, dar ce n-a fost”, dacă doriți puteți remite un punct de vedere, în nici un caz un drept la replică. Nu v-am acuzat, încă, noi de nimic, ci doar publicăm niște adrese. Doare? Asta e!

Un sfat? Mai bine ați umbla la comportament, pentru că problemele pe care le aveți, în acest sens, și pe care le-a sesizat angajatul dvs., nu sunt de azi de ieri. Se pare că în fiecare instituție unde ați activat doar politic (pentru că nimic altceva nu vă recomandă, și nu o spunem noi, au spus-o ei) ați avut aceeași atitudine. Sunteți caracterizat, într-un articol de presă pe care îl dețin, destul de amănunțit…

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.