188 total views

Aşa cum era de aşteptat, deputatul PNL, Cristian Buican a punctat, ieri, într-o conferinţă de presă, vizita pe ascuns la Oltchim a premierului României, Victor Ponta. Sigur, ne aşteptam la mai mulţi parlamentari sau lideri, ale altor partide din opoziţie, să profite de gafa făcută de premier şi să iasă la ‘’rampă’’.

Deşi, într-un material anterior, solicitam o conferinţă de presă conducerii judeţului, cu detalii despre vizita fulger a premierului la Oltchim, aceasta nu a fost anunţată. Un mare punct în minus pentru PSD şi un plus, dar nu mare, pentru opoziţie. Cum vă spuneam, Cristian Buican este singurul care, până la ora când redactăm acest material, a fost cel mai rapid în a-şi face “poftele” de a-l ataca iar pe conducătorul judeţului, Ion Cîlea. Acesta din urmă, nu doar a făcut o analiză scurtă, ce-i drept, a vizitei pe ascuns a premierului, dar a ţinut să transmită prin intermediul nostru ( presa n.r.) şi un avertisment pentru toţi cei care lucrează pe platforma chimică. Deşi, Buican, nu înţelege care a fost rolul vizitei premierului la Oltchim şi de ce acesta a venit abia acum, la doi ani de când a preluat puterea, ne-a prezentat opinia sa despre aceasta:

„Domnul Ponta încearcă „prin dos” să-şi facă campanie şi prin judeţul Vâlcea. Am auzit că intră pe uşa din spate şi pe la Oltchim, neavând curaj să dea ochii cu sindicaliştii şi cu cei disponibilizaţi de pe platforma chimică din judeţul Vâlcea. Nu înţeleg totuşi, care a fost motivul vizitei, dacă nu a dorit să discute cu muncitorii din această fabrică. Probabil, doreşte ca în acest mod să puncteze faptul că a vizitat şi judeţul Vâlcea şi a aflat care sunt problemele acestui judeţ. Îmi pare rău că dl. Ponta, la peste doi ani de când a preluat puterea, a catadicsit să vină în judeţul care are cele mai mari probleme din punct de vedere economic, din România. Judeţul Vâlcea este judeţul cu cea mai mare cădere economică din ultimii ani şi eu cred că primul ministru al României trebuia să vină încă din anul 2012, pentru a constata care sunt cauzele scăderii economice de aici, mai ales că dumnealui trece foarte des prin judeţul Vâlcea, în deplasările din judeţele Olteniei”.

În ceea ce priveşte avertismentul domnului Buican, pentru salariaţii Oltchim, cum că secţiile vor fi tăiate şi vândute la fier vechi sau, că se va face agricultură pe spaţiile care vor râmâne libere în urma tăierii secţiilor, nu pe aceştia îi vizează, ci ştim foarte bine că îi este adresat, indirect, dar ţintă sigură, preşedintelui Ion Cîlea.

“Îi avertizez pe toţi cei care lucrează astăzi pe platforma chimică, că nu este cazul să mai cadă încă o dată în capcana minciunilor PSD-ului. Se pregăteşte un lucru foarte rău pentru Oltchim. Acest Guvern nu este capabil să privatizeze acest Combinat pentru că nu doreşte să ia măsurile care ar face acest Combinat atractiv pentru investitori. Am citit pe internet convocarea Adunării Generale de la Oltchim şi am văzut acolo, spre surprinderea mea, că se introduce în domeniul de activitate al acestei societăţi o activitate nouă şi anume, vânzarea de fier vechi. Acest lucru mă duce cu gândul la faptul că actualii guvernanţi doresc să taie secţii ale acestui Combinat ca să le vândă la fier vechi. Altfel, nu cred că ar exista un alt motiv pentru a introduce în domeniul de activitate al acestei societăţi acest domeniu de activitate, pentru că noi avem în Râmnicu Vâlcea şi Remat – dacă vrei să vinzi fier vechi, te duci acolo. Această guvernare va tăia secţiile Combinatului şi le va vinde la fier vechi. Am mai văzut că în domeniul de activitate al Oltchimului introduc activităţi din domeniul agricol şi m-am gândit că domnul Cîlea prevede şi ce se va întâmpla pe acest teren liber după ce dumnealor vor tăia şi vor vinde la fier vechi, Oltchimul. Se vor apuca de agricultură, lucru foarte apropiat de profesia domnului preşedinte. Acesta este motivul pentru care m-am gândit că Oltchim, dar mai ales oamenii care lucrează acolo, vor avea o soartă tragică”.

Şi totuşi, domnule Buican, PNL-ul a avut trei miniştrii în perioada 2012-2014, domnii Chiţoiu, Vosganian, Gerea, care nu au făcut nimic pentru Oltchim.

Ca o concluzie, Buican nu doreşte decât să-l necăjească în continuare pe liderul judeţului, Ion Cîlea. Ne-am obişnuit cu „iubirea” pe care şi-o arată cei doi lideri, unul faţă de celălalt, prin intermediul presei locale, dar şi naţionale.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.