Loading

Fundația Județeană pentru Tineret Vâlcea (FJT) deține în proprietate construcția „Casa Științei și Tehnicii pentru Tineret”, situată în Râmnicu Vâlcea. Terenul pe care este amplasată construcția este inventariat în domeniul privat al municipiului, potrivit HCL 105/2006 și este înscris în Cartea funciară.

În vederea realizării unor lucrări de investiții de interes local s-a solicitat preluarea în administrarea Consiliului Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea a unei părți din construcția „Casa Științei și Tehnicii pentru Tineret, proprietatea Fundației Județene pentru Tineret Vâlcea, mai exact 1500 mp. Astfel, în data 31 iulie 2019 a fost aprobat proiectul privind solicitarea de preluare în administrarea CL al municipiului Râmnicu Vâlcea a acestei suprafețe, iar în data de 27 septembrie 2019 a fost aprobat proiectul de hotărâre privind „aprobarea protocolului de administrare”. Astăzi, zona oferă o parcare pentru locuitorii din zonă și nu numai.

Zilele trecute Fundația Județeană pentru Tineret Vâlcea a semnat un nou acord de parteneriat, de data aceasta cu Consiliul Județean Vâlcea, pentru realizarea unui amfiteatru modern și înființarea unei filiale a Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul”, în incinta Casei Științei și Tehnicii pentru Tineret Vâlcea, din Ostroveni.

Astfel, Fundația Județeană pentru Tineret și Sport pune la dispoziția Bibliotecii Județene, pe o perioadă de 25 de ani, spațiile aflate la demisolul clădirii (fostul sediu Etalon) și amfiteatrul cu construcția anexă, astfel încât acestea să poate fi utilizate pentru desfășurarea activității “Filialei Ostroveni”. Consiliul Județean Vâlcea va asigura fondurile necesare pentru ca noua bibliotecă să fie nu doar o construcție, ci un adevărat cămin al culturii vâlcene. Conform contractului, lucrările de amenajare vor fi gata până la finalul anului viitor.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.