187 total views

Comunicat de presă

La începutul acestui an, pentru decontarea serviciilor de asistenţă medicală asigurate în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă au fost alocate sume minime, iar Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate s-a văzut obligată să respecte normele de alocaţii în limitele stabilite prin contract. Faţă de această situaţie, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, dr.ing. ION CÎLEA, a întreprins numeroase demersuri la Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, avertizând că pentru serviciile medicale efectuate în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă în ultimele luni ale anului nu mai există fonduri.

Această insistenţă nu a rămas fără rezultat. De la CNAS a sosit o adresă în care se precizează că, prin Hotărârea de Guvern nr. 920 din 28 noiembrie a.c., privind suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii pe anul 2013 din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, au fost alocate sume în plus în valoare totală de 200 milioane lei, unica lor destinaţie fiind executarea plăţilor restante în spitale aferente serviciilor medicale efectuate, raportate şi validate. Adresa sus-amintită se încheie cu următoarea precizare: „Solicitarea dumneavoastră privind Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea va fi analizată la repartizarea fondurilor pe case de asigurări de sănătate”.

După numai 5 zile, pe adresa preşedintelui Ion Cîlea a sosit o altă comunicare (23.314 din 14 decembrie 2013) care a adus ştirea mult aşteptată: „Ca urmare a rectificării bugetului FNUASS prin fila de buget a Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, creditele bugetare aferente serviciilor medicale efectuate au fost suplimentate cu 3.582.000 lei”. De asemenea, în această săptămână va mai fi achitată contravaloarea a trei facturi introduse la Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate, urmând ca totalul plăţilor pentru complexitatea suplimentară pe tarif de caz medical pe luna decembrie să fie de 7.416.791 lei. „Considerăm că prin noile alocaţii, Spitalul Judeţean de Urgenţă va încheia anul fără nicio problemă atât din punct de vedere financiar, de acoperire a salariilor, cât şi material, de asigurare a medicamentelor şi celorlalte mijloace de practică medicală. Sper, totodată, ca anul viitor să nu mai vorbim despre sistemul plăţilor informale şi că acesta va fi integral înlocuit de un sistem eficient de asigurări de sănătate şi, implicit, de o salarizare corespunzătoare a medicilor, asistenţilor şi întregului personal medical” – a declarat preşedintele Ion Cîlea.

Compartimentul de relaţii cu mass media

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.