2,380 total views

…VÂLCEAN, cu participare doar la ediția de Gală, de la Râmnicu Vâlcea, din 17 decembrie 2021, ediție ce se va desfășura în Sala de spectacole și festivități a Consiliului Județean, unde vor fi prezenți laureații, dar și colindători din municipiu și nu numai.

Ediția a VI-a a acestui Festival se arată a fi încă una specială din cauza restricțiilor pandemice care continuă. Astfel, Festivalul se va desfășura prin 4 (patru) ediții locale, unde participanții vor putea să-și susțină talentul folcloric, urmând să-și facă apariția la Gală, adică la premiere. Așadar, în perioada 7-17 decembrie 2021, Consiliul Județean Vâlcea și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea organizează cea de a VI-a ediție a Festivalului Colindului Vâlcean, cu participare inedită, invitat – Grigore Leșe – cunoscut ca un mare interpret de muzică tradițională.

„Recunosc că mândria de a fi vâlcean m-a determinat să organizez acest festival al colindului vâlcean. Mă bucură și îmi plac colindele transilvănene, bucovinene, însă, la Vâlcea, colindul are un farmec aparte. În urmă cu șase ani, am organizat prima ediție a Festivalului Colindului Vâlcean cu gândul de a readuce în atenția publicului obiceiurile și colindele noastre tradiționale, dar și de a-i oferi acestuia un spectacol inedit. Și pentru că traversăm vremuri complicate, ediția de anul acesta se va desfășura în patru locații diferite, iar laureații se vor reîntâlni într-o Gală a Festivalului, care se va desfășura la Râmnicu Vâlcea. Le mulțumesc primarilor pentru implicare, cetelor de colindători pentru că au răspuns prezent la fiecare ediție, dar și celor care au contribuit la organizarea, an de an, a acestui festival devenit deja tradiție”, precizează Constantin Rădulescu, președintele Consiliul Județean Vâlcea.

PROGRAMUL FESTIVALULUI

Zona HOREZU – Casa de Cultură „Constantin Brâncoveanu” Horezu, 7 decembrie 2021, ora 12:00;

Zona BĂBENI – Casa de Cultură „Dragoș Vrânceanu” Băbeni, 8 decembrie 2021, ora 15:00;

ZONA DE SUD – Căminul Cultural Prundeni, 9 decembrie 2021, ora 14:00;

ZONA DE NORD/LOVIȘTEA – Căminul Cultural Titești, 10 decembrie 2021, ora 16:00;

RÂMNICU VÂLCEA – Sala de spectacole și festivități a Consiliului Județean Vâlcea, 17 decembrie 2021, ora 17:00;

Participarea invitaților se va face cu respectarea condițiilor impuse de legislație și de situația epidemiologică.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.