332 total views

Încă o ediţie a festivalului “Cireşarii “ a avut loc, duminică 12 iunie, ediţie care nici în acest an nu a fost umbrită de niciun politician. În schimb, vecinii comunei Dănicei, din Sâmbureşti, Vitomireşti, Cuca, Ciumăgeşti de Argeş, dar şi Olanu, Stoileşti sau Galicea, vin de fiecare dată cu drag la acest festival. De remarcat este faptul că primarii comunei Vitomireşti şi Sâmbureşti, însoţiţi de familiile lor, dar şi de prieteni, sunt an de an alături de primarul Pirneci, la toate evenimentele organizate de acesta.

2Ediţia de anul acesta a fost umbrită de un şir de ploi torenţiale. În ciuda timpului capricios, cei prezenţi, cu umbrele sau fără umbrele, nu au plecat acasă. Au stat şi au luat parte la tot spectacolul oferit de executivul primăriei, iar tinerii au încins hora de câte ori au avut ocazia. De asemenea, tineretul din Dănicei participă la manifestările culturale, istorice, religioase şi sociale ale comunităţii. Dacă la alte evenimente din judeţ, tinerii nu sunt de văzut, la Dănicei, edilul se poate mândri că acesta participă şi nu oricum, în număr foarte mare!

3Comuna Danicei este situată într-o zonă extrem de pitorească, în partea de sud-est a judeţului Vâlcea, la confluenţa drumurilor ce leagă cele trei judeţe limitrofe, Olt, Argeş şi Vâlcea. Evenimentul este organizat, an de an, de Primăria Dănicei cu sprijinul Consiliului Local, al conducerii şcolilor de pe raza localităţii şi este asigurat că se va desfăşura în condiţii optime de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vâlcea.

4Festivalul “Cireşarii” a ajuns la a XLVI-a ediţie

Evenimentul s-a desfăşurat, ca de fiecare dată, la Şcoala cu clasele I-IV din satul Lăunele de Jos şi a început cu activităţile sportive, unde elevii participanţi s-au întrecut în competiţii sportive, urmate de un program artistic care a încântat publicul de toate vârstele. Şi la această ediţie au urcat pe scenă, ca de fiecare dată, nume marcante ale muzicii populare româneşti ca, Maria Dragomiroiu, George Rotaru sau Cristian Bănăţeanu, dar şi alţi artişti pe care publicul i-a îndrăgit de prima dată, cum ar fi, Mihaela Condurache – solist vocal, o apariţie nouă, pe scena Festivalului “Cireşarii” şi foarte reuşită. Solista a încântat publicul cu melodii alese din repertoriul său. Invitaţii au dansat pe muzica Mihaelei, iar la sfârşit i-au solicitat să facă poze, spundu-i că doresc să o mai revadă. Potrivit primarului Pirneci, localnicii din Dănicei valorifică tradiţia, iar în acest sens, administraţia locală a fost mereu alături de aceştia prin sprijin financiar. Primăria Dănicei sprijină manifestările culturale, istorice, religioase şi sociale ale comunităţii şi alocă în fiecare an resurse financiare pentru bunul mers al activităţilor.

5Primarul este de părere că, “… ziua comunei Dănicei nu este ziua primăriei, ci este ziua locuitorilor acestei comunităţi. Sărbătoarea de suflet a cetăţenilor din comună este „Cireşarii”, un amplu eveniment cultural, artistic şi sportiv. Evenimentul a fost organizat ca la carte: mititei, bere și voie bună pentru adulți, înghețată, vată pe băț, turtă dulce, tiribombe și saltele gonflabile pentru copii.

6“Sunt foarte bucuros că și în acest an, evenimentul organizat de noi s-a bucurat de succesul scontat, chiar daca timpul nu a ţinut cu noi şi a plouat torenţial. M-am bucurat să-i văd că stau la Festival şi că nu au plecat din cauza ploii. Artiștii pe care i-am invitat au venit cu mare drag. Și în acest an, am reușit să le oferim celor prezenți momente de bună dispoziție,” ne-a declarat primarul Dumitru Pirneci.

Pe scurt, în ciuda tuturor dificultăților,cu sau fără politicieni, ploi torenţiale, “Cireșarii” și-au continuat tradiția, iar festivalul din acest an s-a bucurat de încă un real succes.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.