249 total views

La faza naţională a Concursului „Sanitarii Pricepuţi” 2014 judeţul Vâlcea va fi reprezentat de echipajul de la Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” Rm.Vâlcea

 

Societatea Naţională de Cruce Roşie Română – Filiala Vâlcea, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean a organizat concursul pentru sănătate şi prim ajutor „Sanitarii Pricepuţi”, destinat formării elevilor şcolilor generale şi liceelor din judeţul Vâlcea în domeniul sanitar şi al primului ajutor.

Conform unui grafic de desfăşurare, în luna mai a avut loc faza judeţeană – în incinta Colegiului de Silvicultura si Protectia Mediului din Rm.Vâlcea – la care au participat 160 de elevi. Câştigătorii locurilor 1, 2 şi 3 au participat la un sejur în perioada 18-20 în Tabăra Cozia unde principalul obiectiv a fost aprofundarea noţiunilor de acordare a primului ajutor.
În cadrul competiţiei elevii au avut de disputat două probe: una teoretică şi una practică. La cea din urmă elevii şi-au demonstrat abilităţile în acordarea primului ajutor, având ca şi victime voluntari ai Crucii Roşii în calitate de actori, care au simulat cât mai aproape de realitate cazurile propuse.

În perioada 25-30 iulie la Buzău, în tabăra “Poiana Pinului” are loc faza naţională a concursului.

Echipajul de la Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” Rm.Vâlcea, care a câştigat locul I la faza judeţeană, va reprezenta judeţul Vâlcea, fiind însoţit în deplasare de directorul de filială, dl. Ion Cherăscu.

“Am realizat o serie de instruiri intensive cu membrii echipajului şi sperăm să ne descurcăm onorabil. Am mare încredere în aceşti elevi minunaţi care s-au pregătit cu încredere şi vă spun sincer că am fost foarte plăcut surprins să observ că la fel de mare încredere puteam să am în oricare dintre celelalte echipaje clasate pe podium la faza judeţeană, toţi fiind serioşi şi foarte bine pregătiţi. Având în vedere că în ultimii 5 ani la nivelul judeţului această competiţie nu a mai avut loc, în timp ce la nivelul ţării are deja o tradiţie de circa 50 ani, recunosc că am ceva emoţii, pe care însă nu le voi transmite membrilor echipajului.” – a declarat dl. Ion Cherăscu, directorul filialei.

“Mă bucur că iată, un echipaj vâlcean a ajuns la faza naţională a concursului “Sanitarii pricepuţi” şi am încredere că membrii lui sunt cei mai buni din cei peste 120 elevi înscrişi la faza judeţeană. Le urez multă baftă şi sunt convins că viitorul nostru va fi preluat de astfel de tineri: ambiţioşi, instruiţi şi curajoşi, aşa cum îmi doresc atât pentru mine cât şi pentru întreaga societate” – a declarat preşedintele filialei judeţene de cruce roşie dl. Ion Cîlea.

Crucea Roşie Română Filiala Vâlcea adresează călduroase mulţumiri tuturor celor care ne sprijină în derularea acţiunilor proprii (Annabella, IGSU Valcea, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Şcolar Judeţean…).

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.