35 total views

Newsfeed politic din curtea lui Nea Ionel

Şi cum n-apucai să îţi spun, numa’ alaltăieri dimineaţă ce mă pomenesc cu văru’ Ginel la poartă: “Nea Ionele, nea Ionele, iote ce ţi-am luat din târg de la Goranu, un smartphone second-hand!”.

“Bă, nebunule”, îi zic, “păi, dacă e second-hand, în mâna cealaltă ce ţin mă?”.Zice: “Nu, că ţi-am luat şi tabletă, că era superofertă şi îţi făcui şi cont de Facebook pe drum încoace!”.

Mă neică, când auzîi de Facebook, adică de sătucu’ virtual, mă luă cu ameţeală, auzi! Mă luă cu ameţeală, nu alta! Şi intrai repede şi io pe paginile gospodarilor noştri din politică şi administraţie să văd cu ochii mei cum mai merge ţara.

Olele, olele! Când le deschisăi parcă mă orbi, mă auzi! Mă orbi din prima. Mă neică, ziceai ca am deschis “Din lumea celor care nu cuvântă” de Emil Gârleanu.
Gheorghe Păsat – ocazional preşedinte CJ Vâlcea

Mă vericule, p-ăsta îl căutai de-mi ieşiră peri albi. Mă, zic, nu se poate ăl mai mare om din judeţ să nu posteze el ceva din activitate să se vadă măcar de pe malu’ Olăneştiului.

Ioc! Orbit fusăi şi orbit rămâneam dacă nu-mi deschidea ochii văru’ Ginel. “Ce caţi, nea Ionele?”.

“Păi, pe Gică, pe Păsat.”, zic io.

“ Ai, mă nene, că te văd om serios! Păi, nu ştii că e la masoni şi ăştia sunt secretoşi rău. Mai ales când nu fac nimic… sunt şi mai secretoşi!”.

Bă neică, noroc cu văru’ Ginel că nu-i prost degeaba. Păi, aşa e! Cum să pui lipsa de activitate pe Facebook? Ce să postezi: când vine ziua de salariu!? Că e de când a murit Cîlea, Dumnezeu să-l ierte, zice lumea că au îngropat ăştia şi Consiliul Judeţean cu răposatul dr.ing.

Constantin Rădulescu, deputat PSD

Dom’le, de băieţii tineri nimic de zis! Postează de toate: tabele copiate de Ponta de pe cine ştie unde cu evoluţia pensiei la români, articole pupincuriste din presa anonimă, poze cu şeptelul din gospodăria de la N.Bălcescu…

Se vede că e om mare. Păi, cine s-ar fi gândit să le dea câte un nume la purceluşii proaspăt fătaţi in ograda de la ţară. Aşa-i stă frumos unui politician! Să ştie fiecare victimă după nume, că doar d-aia s-au inventat şi listele electorale.

Mi-a mai plăcut şi postarea aia cu “Românii de pe internet îl susţin pe Victor Ponta. Mobilizare FĂRĂ PRECEDENT în favoarea premierului României”. M-a uns la suflet, m-auzi, la suflet m-a uns!

Numai că tot nu înţeleg de ce toată susţinerea se rezumă la PUIE MONTA! Ăştia din ziua de azi ştiu numa’ să plagieze?

Şi propunerile legislative unde or fi? Că în afar’ de “Povestea porcului” în două variante: cea din ogradă şi cea de pe domeniul de vânătoare al DNA nu vezi mare lucru, zău!

Cristian Buican, deputat PNL

Mă nene, îmi frecam mâinile de bucurie numa la gândul că urma să arunc un ochi pe wall-ul lui Buican de la liberali. Cum, nu ştiţi cine-i Buican?

Este prim ministrul din guvernul de la umbră al PNL Vâlcea, dom’le! Un personaj mai complex decât o ecuaţie absurdă, cum ar zice unii colegi de-ai săi.

Nu fusăi dezamăgit deloc! Mai degrabă speriat. Adicătelea, ştiam, aşa, din vorbe, că domnu’ Cristi e cu două feţe, da’ chiar aşa…!

Băăă neică, când îi dădui search pe FB îmi stătu inima în loc! Ce votau unii cu două-trei cartele în Parlament e mizilic, m-auzi! Pe Facebook, Buican peste Buican peste Buican şi activ nevoie mare neicuşorule:

“ Unde-s 11 miliarde de lei, domnilor de la PSD?”, cereri de mărire a salariilor, jalbe pentru Oltchim şi domeniul schiabil de Obârşie, postări despre bacteriile vaginale si coloranţii din gândaci (???).

Ce să mai, tot chinul de pe lume pe umerii unui singur om multiplicat pe vreo 5 pagini de Facebook!

Acu’, sincer să fiu, şi mie mi-a plăcut bancu’ăla cu “Cine mi-a împuşcat maimuţa?”, da’ nu-l spun aşa des ca domnu’ Buican.

Păi, măi nea Cristi, nu fuserăţi voi cu miniştrii la Muncă, nu făcurăţi voi mizeria aia de licitaţie la Oltchim, nu era geniul gramaticii, d-na Grapini, ministresa ACL? Acu’ te găsişi să ceri bani de una şi de alta, când ştii că nu ţi-i va da nici dracu?

Vino-ţi în fire şi mişcă-te mai vioi decât ochii lu’ domnu’ dr. ing. Ion Cîlea că altfel vedem judeţul împânzit cu sloganul electoral “Buie Muican”.

Măă, ce să mai zic? Cum răsfoiam io pagină dupe pagină de moartea pasiunii politice, începu să-mi licăre bateria la tabletă, m-auzi! La tabletă, bateria îmi licări a lehamite si dusă a fost.

Da’ nu mă las! Revin săptămânal cu porţia de newsfeed-uri de la oamenii mari din sătucul ăsta prăfuit. Că doar d-aia suntem parte din comunitatea virtuala.

scris de nea Ionel

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.