Loading

Expozitia Karel Zdenek Liman, arhitectul ceh al Casei Regale a României, susţinută de Grupul CEZ în România şi-a deschis porţile. Începând de joi, 24 octombrie, în Salile Kretzulescu ale Muzeului Naţional de Artă al României, expoziţia Karel Zdenek Liman, arhitectul ceh al Casei Regale a României s-a deschis publicului iubitor de frumos care apreciază o incusiune artistică şi istorică totodată.

În prezenţa Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta a României, a Academicianului Constantin Bălăceanu Stolnici, a reprezentanţilor Corpurilor Diplomatice, a profesorilor de la Universitatea de Arhitectură din Bucureţti şi ai reprezentaţilor muzeelor partenere a avut loc vernisajul expoziţiei, precum şi lansarea albumului monografic al arhitectului Karel Liman, publicat cu sprijinul Grupului CEZ în România.
Prezent la vernisaj, Domnul Martin Zmelik, Directorul de operaţiuni al Grupului CEZ în România a declarat: „Sunt onorat să fiu alături de personalităţi ale culturii române moderne, mai ales în cadrul unui eveniment care celebrează contribuţia unui nativ ceh, cum este Karel Liman, la patrimoniul românesc. Iniţiativa Ambasadei Republicii Cehe la Bucuresşi şi lucrările domnului Profesor Sorin Vasilescu şi ai autorilor Ruxanda Beldiman, Mircea Hortopan şi Narcis Dorin Ion sunt cu atât mai demne de laudă cu cât ne propun o incursiune în căutarea identităţii noastre unice. Nu aş fi putut găsi o oportunitate mai bună de a exprima pasiunea pe care o avem pentru autenticitate, inovaţie şi sustenabilitate în fiecare acţiune a noastră, alta decât a ne alătura acestui proiect. Vă rog să primiţi întreaga noastră apreciere pentru parteneriatul desfăşurat cu această ocazie.”
Expoziţia poate fi vizitată în perioada 25 octombrie 2013 – 12 ianuarie 2014, în sălile Kretzulescu ale Muzeului Naţional de Artă al României iar albumul monografic este disponibil la MNAR, librăriile Cărtureşti, Humanitas, grupul Librarium şi poate fi comandat online pe site-ul www.igloo.ro.
Iniţiativa aparţine Ambasadei Republicii Cehe la Bucureşti în colaborare cu Muzeul Naţional de Artă al României şi Igloo Media şi a avut loc cu prilejul celei de a 92 – a aniversări a zilei de naştere a MS Regele Mihai.
Partenerii evenimentului sunt Muzeul Naţional Peleş, Muzeul Naţional Bran şi Muzeul Naţional Cotroceni.
Mai multe informaţii despre viaţa şi activitatea lui Karel Zdenek Liman puteţi regăsi pe website-ul www.karelliman.com.

Departamentul PR
CEZ România

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.