740 total views

PETRE CICHIRDAN ȘI NICU CISMARU I-AU DAT PESTE NAS CONSILIERULUI  MUNICIPAL, IONIȚĂ…

În cadrul Adunării Generale a Forumului Cultural Vâlcean, care a avut loc ieri seară la Biblioteca Județeană ”Antim Ivireanul”, au fost acordate diplome de excelență scriitorilor, artiștilor plastici, oamenilor de cultură vâlceni, dar și unor prsonalități din alte domenii, care au obținut rezultate deosebite în activitatea lor pe parcursul anului trecut.

12742419_1673488096252965_2026646960412557309_n

Printre ultimii s-a numărat și consilierul municipal Ioniță, care este și președintele Comisiei de Cultură din cadrul Consiliului Local.
După ce i s-a înmânat diploma, Ioniță a luat cuvântul, dar a fost întrerupt de scriitorul și artistul Petre Cichirdan. Acesta i-a reproșat lui Ioniță că a făcut mai multe cereri de finanțare pentru revistele culturale pe care le editează și nu a primit niciun răspuns din partea Consiliului Local. Ioniță i-a răspuns că la el, la Comisia de Cultură, nu a ajuns nicio astfel de cerere și că toate solicitările financiare ale Forumului au fost onorate. Cichirdan l-a informat că mai sunt și alte entități culturale cu personalitate juridică în județ și că revistele lui nu sunt editate sub egida Forumului Cultural.
În această polemică a intrat și președintele Societății Culturale ”Anton Pann”, Nicu Cismaru, care a acuzat Comisia de Cultură că aprobă cererile de finanțare în mod preferențiar, prioritate având sportul și nu cultura, cum ar fi normal. De asemenea, scriitorul Nicu Cismaru a mai acuzat și faptul că solicitările financiare ale organismelor culturale, pentru activități importante aflate în derulare pe parcursul unui an, sunt aprobate de consilierii locali în proporție de 15-20% din cuantumul solicitat, ceea ce nu este normal, asemenea mod de rezolvare obligând societățile culturale să umfle cifrele în cererile lor.
Consilierul local, fost viceprimar în perioada lui Frâncu, a ieșit foarte șifonat din discuțiile cu cei doi oameni de cultură, părăsind de urgență sala.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.