Loading

Un grup de cetăţeni şi-au exprimat nemulţumirea faţă de ridicarea Bisericii cu hramul Sf. Calinic în zona blocurilor ANL din Ostroveni.

Primăria municipiului informează cetăţenii că Autorizaţia de Construire aferentă, din data de 11.10.2013, s-a eliberat în conformitate cu legislaţia în vigoare, din punct de vedere juridic considerându-se că nu este necesar acordul notarial al locatarilor blocurilor învecinate. Ca urmare, Autorizaţia de Construire, cu toate avizele necesare, impuse de legislaţie, a fost vizată din punct de vedere juridic de secretarul Municipiului.

Se precizează că la sugestia locatarilor din zonă (chiriaşi ai blocurilor ANL din proprietatea Primăriei şi nu proprietari de apartamente), proiectul iniţial a fost redus din punct de vedere al dimensiunilor, că viitoarea biserică este amplasată la peste11 mde fiecare din blocurile ANL din vecinătate şi că lăcaşul de cult nu este prevăzut cu clopotniţă.

Construcţia se ridică pe un teren cedat prin HCL nr. 15/31.01.2012 din mandatul primarului Romeo Rădulescu.

Ridicarea unei biserici, funcţiunea lăcaşului de cult fiind una compatibilă cu funcţiunea de locuire impusă prin planul urbanistic.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.