228 total views

…și cu un spectacol pe măsură, pentru că așa se întâmplă când suferi de grandomanie!

Începem acest articol prin a spune că a avut loc premierea elevilor de nota 10 și ne cerem scuze față de premianți pentru textul ce va urma, pentru că nu intenționăm sub nici o formă să umbrim evenimentul lor, ci doar să scoatem în evidență ceea ce am sesizat. Noi penalizăm eșecul!

Gutău crede că noi, vâlcenii, nu știm valoarea banilor…

…cel puțin asta am înțeles când dumnealui a premiat elevii cu suma de 40.000 lei/elev pentru cei care au luat nota 10 la Bacalaureat și 30.000 lei/elev pentru cei care au luat nota 10 la Evaluare Națională. Acest lucru se întâmplă, în general, în cazul persoanelor care nu sunt extrem de prezente în tranzacții monetare și au încă setate obiceiurile în funcție de perioadele lor mai active. Denominarea leului a avut loc în iulie 2005, deci acum 14 ani. Și atunci, dacă primarul consideră că nu știm valoarea banului, de a dorit să promoveze suma de 40.000 lei/elev, atunci și noi îi spunem că a încălcat Hotărârea de Consiliu Local pentru că a dat 40.000 lei/elev și nu 4000 lei/elev cât s-a aprobat. E bine? Cum e? E frumos să ne subestimați, domnule primar?

Gutău, sfidat de consilierii locali

În ședința de Consiliu Local, edilul a lansat o invitație tuturor consilierilor pentru festivitatea de premiere, dar prezenți la eveniment, din cei 23 de consilieri, au fost doar 3. Nu le menționăm numele pentru că ce-i mână pe ei, de se țin mereu după primar, sunt alte interese și pe care evident le cunoaștem. Mai mult, evenimentul a fost susținut de un public format 95% din părinții ori prietenii elevilor premiați și 5% de cei din administrația locală. Evenimentul în sine nu a numărat mai mult de 100 de persoane.

Ce criticăm aici este lipsa crasă de informare în masă a evenimentului ce urma să aibă loc, dacă tot s-a dorit a fi încadrat într-o festivitate publică și nu într-un cadru oficial, în Sala de Ședințe, așa cum era firesc și așa cum au fost prezentate alte evenimente de acest gen. Nici măcar pe pagina oficială a primăriei nu am găsit un comunicat în acest sens. Să mai menționăm că pe cei 16 consilieri PER+PSD, alianța binelui, i-a durut undeva de această premieră, cu alte cuvinte i-a durut undeva de invitația primarului??…

Andra Bica a sfidat elevii de nota 10

Nu am înțeles cum de la o asemenea premiere, cu spectatori puțini sau mulți, chiar inspectorul șef al Inspectoratului Școlar Județean să lipsească. Cum să arăți un așa dezinteres față de acești elevi? Am observat că la evenimente cu mult mai puțin importante este prezentă, dar la premierea elevilor NU!

Directorii unităților de învățământ, absenți de la premiere…

…ori dacă au fost nu i-am văzut, pentru că domniile lor nu au rostit un cuvânt de mulțumire nici elevilor și nici părinților acestora care cu siguranță au făcut sacrifcii enorme pentru ca acești copii să aibă astfel de rezultate. Evident este și sacrificiul elevilor care nu s-au plimbat ca alții și astăzi au demonstrat performanță.

Eusebiu Vețeleanu a vorbit fără să gândească…

…pentru că primele și puținele cuvinte rostite au fost spuse cu scopul de a aduce o ofensă celor care critică spunând că ” vor exista cârcotași care vor spune că premierea elevilor este doar o campanie”, punând accent pe faptul că „am premiat tinerii de nota 10 și în 2016, 2017 și în 2018 și îi vom premia și de la anul”. Din dorința de a-și susține primarul și a-i întării spusele: „cu siguranță la anul tot eu voi da premiile”, a arătat de fapt ura pe care o are față de critici.

Chiar și Paul Balanca „o dă de gard”…

….când publică minciuni pe site-ul oficial al Primăriei susținând că „la eveniment au participat consilieri locali și un numeros public”. Consilieri, cum am spus au fost 3 rătăciți cu interese ascunse, iar numeros public, Paul Balanca, o să vezi la VOT 2020! NUMEROS!

Spectacol, sincer, de prost gust…

…mai ales că atunci când edilul a lansat invitația de participare am crezut că se referă la un spectacol cu gust și în nici un caz ceea ce am văzut și auzit. Alte evenimente se încarcă pe site -ul oficial al Primăriei inclusiv cu câte o postare video. La postarea evenimentului de premiere, nici măcar o poză sau un video cu „marii” actori care ne-au „oferit” un spectacol „important” în cinstea elevilor. Semn clar că „spectacolul” a fost un eșec și neagreat de „invitați”.JENANT!

Păcat de elevii care, în opinia noastră, meritau o premiere într-un cadru oficial, adică în sediul Primăriei și nu în public fără susținrea directorilor de școală, fără diriginții de clasă, fără consilierii care le-au aprobat premiul, fără prezența inspectorului șef din învățâmântul vâlcean, fără președintele Consiliului Județean, fără un public cu aplauze pe măsură și toate astea din lipsa profesionalismului care guvernează Primăria, iar exemplele pot continua. Eleviinu au avut parte nici măcar de un spectacol de calitate, așa cum edilul promitea…

Asta înseamnă să suferi de grandomanie și să intri în campanie electorală fără a fi startul dat. Și, da, Eusebiu Vețeleanu, criticăm, dar în speranța că poate învățați ceva din criticile noastre. Dar nu avem mari speranțe! Prezența slabă la premiere, și lipsa celor invitați, demonstrează ce cuvânt mai are de spus Mircia Gutău, în fața celor care crede că-l susțin pentru un nou mandat!

Campanie plăcută, domnilor!

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.