52 total views

vezi aici scrisoare deschisa 

Despre conflictul deschis dintre Grădiniţa nr.7 Nord – Primăria Râmnicului – Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea am scris şi cu alte ocazii. Am sperat ca prin demersul nostru jurnalistic să tragem un semnal de alarmă asupra unei nedreptăţi care este pe cale să se desfăşoare, datorită informaţiilor insuficiente sau total eronate de care dispune municipalitatea.

Am mizat, la început pe buna credinţă a aleşilor locali şi implicit a primarului Mircia Gutău, care de nenumărate ori, a declarat că nu are nici un interes ascuns în ceea ce priveşte propunerea de desfiinţare a acestei unităţi de învăţământ preşcolar. Ba mai mult, am mers pe firul istoriei şi am demonstrat că de peste 50 de ani, Grădiniţa nr.7 deserveşte întreaga zonă de nord a oraşului, fiind totodată şi una dintre cele mai vechi unităţi de acest fel din Râmnic. Am adus în faţa opiniei publice şi argumente, bazate pe documente reale, conform cărora grădiniţa nu a dus niciodată lipsă de copii, cheltuielile de întreţinere fiind relativ mici şi uşor de suportat de către bugetul de stat.
În ciuda tuturor acestor demersuri, făcute atât de noi, dar mai ales de părinţii copiilor care frecventează Grădiniţa nr. 7, răspunsul comunicat de Primăria Râmnicului, Liceului ”Antim Ivireanu” căreia grădiniţa i se subordonează, ne-a lăsat fără comentarii. Un singur lucru putem spune: fie membrii muncipalităţii râmnicene nu ştiu să citească, fie nu au înţeles doleanţa exprimată în memoriul părinţilor copiilor din grădiniţă, fie au considerat că prin acest răspuns vor reusi să închidă definit incomodul subiect. Total incorect! Dacă aruncând cu praf în ochii noştri şi ai celor care luptă pentru Grădiniţa nr.7 aţi crezut că ne veţi reduce la tăcere, v-aţi înşelat! Ne vom continua demersul jurnalistic pentru a demonstra că în spatele acestei hotărâri există interese ascunse.
În răspunsul emis de Primăria Râmnicului şi semnat de viceprimarul Carmen Preda în numele edilului oraşului, Mircia Gutău, se afirmă că “dintr-o regretabilă eroare s-a omis a se înscrie şi unitatea de învăţământ fără personalitate juridică Grădiniţa cu program normal nr. 7.” Această regretabilă eroare a fost făcută atât de membrii municipalităţii, cât şi de Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean, implicit de Andra Bica, inspector şef. Aceasta a semnat cu nonşalanţă, după cum lasă de gândit, documentele din mapa de lucru, fără a studia în prealabil şi cu suficientă atenţie anexele la hotărârea de modificare a reţelei şcolare pt anul şcolar 2017-2018.
Regretabila eroare a fost făcută şi de către ”maşina de vot” a primarului, în persoana consilierilor locali, care au ridicat mâinile ca nişte veritabili elevi de şcoală generală sau de grădiniţă, ca să nu ne abatem de la subiect.
Tot în răspunsul la memoriul întocmit şi adresat de către părinţii copiilor Grădiniţei nr.7 muncipalităţii râmnicene se spune că: “ Nu s-a pus şi nu se pune problema schimbării nivelului grădiniţei, de la program normal, la program prelungit, aşa cum se menţionează în memoriul care ne-a fost transmis…”.

“Având în vedere argumentele expuse mai sus, faptul că în această perioadă se face înscrierea copiilor pentru anul şcolar 2017-2018, dar şi discuţiile din şedinţa extraordinară a Consiliul Local al Mun. Rm. Vâlcea din data de 15.03.2017 cu referire la acest subiect, vă solicităm rezolvarea urgentă a acestei situaţii în sensul includerii ca unitate distinctă şi în aceeaşi locaţie a Grădiniţei nr. 7 cu program normal în reţeaua şcolară a unităţilor de învăţământ preuniversitar din mun. Rm. Vâlcea aprobată pentru anul şcolar 2017 – 2018.”

În memoriul înaintat către Primăria Râmnicului, în dorinţa de a salva grădiniţa de la desfiinţare, părinţii copiilor au cerut în mod expres revenirea la hotărârea de a include grădiniţa în reţeaua şcolară. Nu s-a pus problema schimbării nivelului acesteia! Dar, este mai uşor să dai un răspuns evaziv şi total pe lângă subiect, decât să-ţi asumi şi să-ţi susţii declaraţiile.

Pe aceeasi tema

Cu o istorie de peste jumătate de secol, grădiniţa nr. 7 Nord se luptă să reziste

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.