Loading

Alte informații de interes public solicitate conducerii Consiliului Județean, se refereau la cei 10 consilieri personali, 6 ai președintelui Rădulescu, 2 ai vicepreședintelui Florian Marin și 2 ai /vicepreședintelui Andra Bica.

Solicitarea noastră privea o cât mai corectă informare a opiniei publice despre oportunitățile unui astfel de job plătit din bani publici. Concret, am dorit să aflăm direct de la președintele județului care-i sunt consilierii din dotare, ce venit salarial au și ce atribuții. Să știm de unde vin și dacă îi recunoaștem ca fiind doar membri de partid sau altul a fost criteriul de selecție pentru postul pe care îl ocupă. Mai mult, totul vine fondul faptului că această instituție utilizează resurse financiare publice, în raporturile stabilite cu cetățenii și nu numai.

Potrivit răspunsului înaintat, la cabinetul vicepreședintelui Florian Marin, cele 2 posturi de consilieri sunt încă vacante, iar la cabinetul vicepreședintelui Andra Bica s-a ocupat doar un post. Așadar, despre cei 7 consilieri, președintele Rădulescu, directorii – Vasilica Mazilu și Bogdan Lăstun, alături de secretarul județului – Daniela Calianu, au decis că „informațiile solicitate nu respectă dispozițiile legale aplicabile pentru a fi comunicate. Din păcate, cititorilor noștri, care așteptau un răspuns în acest sens, le spunem că legea interzice divulgarea salariului acestor consilieri angajați în instituția publică denumită Consiliul Județean, chiar dacă noi îi plătim.

Președintele Rădulescu a explicat foarte clar motivul refuzului acestor informații, bazându-se pe : Opinia 4/2007 Grupul de Lucru în baza art 29 Directiva 95/45/CE/1995 și Regulamentul UE 679/2016 al PE și restul legislației invocate o puteți citi mai jos, MERITĂ

Am accesat site-ul CJ VL, exact cum am fost îndrumați, pentru a vizualiza Raportul cu privire la transparența veniturilor valariale, din martie 2021, unde puteam observa salariul brut al consilierilor președintelui CJ VL, prezentat la poziția 18 din Anexa la acesta. La poziția 18 am văzut încadrată funcția personalului contractual – inspector de specialitate consilier (coordonator/agent turistic/ghid turistic), dar vă lăsăm pe voi să decideți care este venitul lunar al fiecărui consilier personal al președintelui Rădulescu, din cei 7…să vedem dacă noi am înțeles corect…

 

Acum, chiar dacă o parte din legislație ar fi de partea președintelui, el ne arată cu această ocazie că nici măcar Legea 52/2003, privind transparența decizională în administrația publică, nu-l poate face să ne spună numele consilierilor săi personali, venitul salarial si atribuțiile pe care aceștia le au și pentru care zi de zi îi stau în dreapta sau în stânga, pentru a-l ajuta să „performeze”.

Ce să mai spunem ? Am așteptat un răspuns clar și plin de transparență, dar vedem o rea voință asezonată cu o secretomanie dusă în extrem legislativ invocat din 1900…toamnă și până în prezent, de la hotărâri ale Curții Europene de Justiție (CEJ) pronunțate în cauzele „morții” reunite și până la Raportul de activitate 2007, Cehia, pag 20…

Noi nu putem invoca o legislație anume pentru aceste refuz, pentru că nu ăsta este rolul nostru, și nici nu ne dorim acest lucru, dar putem spunem că „marele” Rădulescu pute de infatuare. Și nu e prima dată când spunem și gândim acest lucru. Acum, că tot îl invocă el pe Dumnezeu în orice ieșre publică, îi spunem că starea generată de „experiențele” avute cu Dumnezeu poate fi periculoasă.

Deocamdată vedem cum a alunecat în mândrie, ieșind de sub autoritatea Lui, având o stare continuă care seamănă cu o „beție a puterii”. O stare care se manifesta în mare parte atunci când cineva deține o poziție înaltă în societate și se lasă amăgit de impresia că este deasupra celorlalți, fiind mai deosebit. Exact așa a ajuns Rădulescu, iar beția asta a puterii pe care o afișează este întreținută și de comportamentul slugarnic al celor care-i sunt sub autoritate și vor să intre în grațiile lui. Cum sunt cei care îi sunt consilieri personali, dar nu le putem cunoaște numele că e… secret de stat !!!

În loc de concluzii,

Am promis că următorul articol este dovada că Andreea Popescu semnează contractele Civil Speed și participă la discuții. Mai amânăm câteva zile articolul, pentru informații primite recent și neverificate încă. Următorul articol – vicepreședinții CJ VL – Marin Florian și Andra Bica

DESCARCĂ   –   transparenta_martie_2021

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.