356 total views

In cadrul celei de a doua editii a prestigioasei competitii nationale „Energy Oscars”, Grupul CEZ in Romania a primit distinctia „Cel mai bun cetatean corporatist”pentru platforma „Energie pentru Bine”. Juriul, alcatuit din personalitati din sectorul economic romanesc, a premiat impactul pozitiv puternic adus de proiectele dezvoltate de Grupul CEZ in comunitatile in care opereaza.

Premiile Energy Oscars, lansate in 2013 de energynomics.ro, au rolul de a recunoaste si rasplati reusita si bunele practici in sectorul energetic din Romania. Obiectivul principal al acestui proiect este sa ofere comunitatii energetice din Romania modele de succes, repere aspirationale si studii de caz din partea unor organizatii si personalitati exceptionale.

Grupul CEZ in Romania a reunit initiativele sale de responsabilitate sociala in platforma „Energie pentru Bine” investind peste 3,9 milioane de euro in 5 sectoare principale: educatie, sanatate, mediu, cultura si infrastructura. Prin Energie pentru Bine tintim sa oferim o viata mai buna acelora pe care ii deservim, sa incurajam performanta si sa sprijinim dezvoltarea comunitatilor in care operam. De aceea, Energie pentru Bine este mai mult decat o platforma, este un angajament al Grupului CEZ fata de comunitate.

Portofoliul de proiecte al Grupului CEZ in Romania a fost examinat de catre juriu pe baza a trei principii fundamentale: succes, impact si inovatie si a fost recunoscut ca fiind demersul de responsabilitate sociala cu cel mai mare impact asupra comunitatii.

In cadrul ceremoniei de premiere, dnul Martin Zmelik, Manager de Tara si Presedinte al Directoratului CEZ Romania, a dedicat premiul tuturor angajatilor care au contribuit la implementarea cu succes a proiectelor de responsabilitate sociala si s-au implicat activ in dezvoltarea comunitatilor: „Sunt onorat, acest premiu este special pentru noi deoarece nu face referire doar la activitatea noastra, ci contureaza valorile si misiunea noastra, aceea de a fi un partener local puternic al comunitatii romanesti. In primul rand, vreau sa multumesc juriului, prezente respectate in industrie care au selectat proiectul nostru din randul celorlalte proiecte impresionante care au fost nominalizate. Vreau sa multumesc angajatilor, care sunt motorul acestei activitati: lucreaza cu comunitatea, selecteaza proiecte si aduc energia necesara pentru implementarea lor cu succes. Va promit ca acesta nu este doar un premiu, ci un angajament ca vom continua sa aducem Energie pentru Bine si in anii urmatori.”

Energie pentru Bine este un angajament care isi propune sa raspunda permanent nevoilor cele mai stringente ale comunitatilor in care opereaza CEZ, iar mare parte din proiectele derulate sunt deja traditie. Cateva exemple concrete din ultimele 12 luni: dotarea cu aparatura medicala a 2 spitale din judetul Dolj (Clinica de Pediatrie Filantropia si Spitalul Judetean de Urgenta), continuarea investitiilor in Centrul Medical de Permanenta pe care l-am infiintat in comuna dobrogeana Cogealac, sprijinirea educatiei prin invitarea copiilor nevoiasi din judetele Dolj si Mehedinti in lumea magica a basmelor prin Caravana cu Povesti, organizand stagii de practica pentru studentii Universitatii din Craiova si sprijinind performanta dansatorilor sportivi din Banat prin sponsorizarea Cupei Mystic la dans, am dat startul in Oltenia la un stil de viata sanatos prin cea de-a doua editie a celui mai important maraton de ciclism si alergare din Oltenia (Maratonul Olteniei) si prin Via Sport – un weekend cu distractie si miscare in aer liber pentru intreaga familie, am incurajat protectia mediului implementand sistemul de colectare selectiva a deseurilor in comuna Gradina din judetul Constanta, am sprijinit cultura banateana prin Festivalul International Portile Poeziei Resita si Festivalul de Jazz de la Garana si am pus umarul la publicarea cartii Mari Olteni care promoveaza valorile culturii din Oltenia, am fost alaturi de sinistratii inundatiilor din Oltenia, suportand costurile de racordare in urma dezastrului din judetul Valcea, si donand apa potabila in toata regiunea.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.