62 total views

Tovarășul Rotaru și soluțiile sale miraculoase

Președintele național al PAS , Constantin Rotaru, de altfel un cetățean normal ca și noi ceilalți, atunci când apare pe micile ecrane suferă o transformare radicală. Brusc, dumnealui, are soluții pentru orice probleme economice, sociale și politice, soluții care în mod invariabil sunt total rupte de realitate. Într-o emisiune pe un post de televiziune local, dl. Rotaru ne-a explicat ce roz ar fi viața locuitorilor acestui județ dacă am urma sfaturile domniei sale.

sursa foto/pasro.ro

Vă redăm câteva din aceste soluții ingenioase oferite de o persoană doctor în științe economice:

– Având râul Olt, coborâtor prin județul nostru, am putea avea energie electrică GRATIS. Sigur, dl. Rotaru uită să ne precizeze ale cui sunt turbinele care produc energie electrică în momentul în care undele cristaline ale Oltului le învârt palele;

– Putem să ne încălzim locuințele deoarece, avem foarte multe păduri. De asemenea, dl. Rotaru uită să ne precizeze de unde putem tăia arborii… din pădurile statului sau din pădurile proprietate privată?;

– Dacă nu vrem să folosim lemn, putem lua cărbune, că doar este la discreție în bazinul carborifer Berbești-Alunu. Așa că, fiecare cetățean din județ se poate duce cu mijlocul de transport propriu să ia niște cărbune, că doar este la liber, în opinia liderului PAS;

– Combinatul Oltchim rămâne al statului care-l va redeschide deși, nici acum nu este închis, și-l va face să funcționeze la capacitate de 100%. Sigur, dl. Rotaru nu știe că acest Combinat nu poate funcționa 100%, datorită fluctuațiilor piețelor de desfacere, dar asta este o altă problemă.

Sincer, dacă aceste idei erau enunțate de o persoană din Coreea de Nord, am fi înțeles că este vorba fie de un fanatic al regimului, fie de cineva care se teme pentru propria-i viață.

Dar dl. Rotaru este un perfect adaptat la economia de piață, domnia sa practicând de foarte multă vreme activitate în economia capitalistă de piață, pe care nu pierde nici un prilej să o critice, deși îi aduce nenumărate căștiguri personale.
Ceea ce nu înțelege dl. Rotaru și asta se vede în scorurile rușinoase scoase de partidul domniei sale, la diferitile etape electorale, este că populația nu mai poate înghiți aceste basme. Nu poți să spui că vei produce curent electric gratuit, doar că râul Olt curge prin județul nostru. De asemenea, nu poți să mai vrei ca toate mijloacele de producție să fie proprietatea statului din moment ce nici în China, cel mai mare stat comunist din lume, proprietatea nu mai aparține în exclusivitate statului.

Între sublim și ridicol, este o diferență foarte mică ce nu se învață în nici o facultate, dar care la oamenii politici este mai pregnantă decât la oamenii de rând. Poate dl. Rotaru va medita la sensul acestei expresii și se va hotărâ dacă este om de rând sau politician.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.