41 total views

NOUL ELAN ENERGETICO-LIBERAL

Asistăm cu îngrijorare la declinul celui mai important producător de energie electrică şi termică din Vâlcea. Sarabanda sărbătoririi „victoriei” din anul 1997-1999, perioada externalizării C.E.T.-ului în cadrul fostului RENEL a apus de mult.

De principalul beneficiar al peste 75% din cuantumul produselor energetice s-a cam ales praful, Oltchimul zbătându-se azi într-o agonie anticipată de ani buni, după jaful firmelor căpuşe interpuse de politicieni pragmatici şi şnapani, între o privatizare mereu amânată sau eşuată şi perspectiva inexorabilă a tăierii  şi vânzării la fier vechi a instalaţiilor şi traseelor de conducte din inox. Asta graţie ilustrelor politici economice post decembriste, la care şi diriguitorii de până acum ai Consiliului judeţean Vâlcea, au aderat cu entuziasm.  La data de  16 ianuarie 2015, Consiliul Judeţean Vâlcea a fost convocat de preşedintele interimar Gheorghe Păsat şi în spiritul reflectării a noii configuraţii politice pe plan judeţean (ca efect al Ordonanţei traseismului politic), a propus adoptarea intempestivă a Proiectului de Hotărâre privind mandatarea reprezentatului acţionarului unic al judeţului Vâlcea, în A.G.A. la C.E.T. GOVORA SA Râmnicu Vâlcea, pentru numirea a patru noi membri ai Consiliului de Administraţie al societăţii. Motivul: aprobarea contractului privind transferul către societate, a carierelor Berbeşti -Alunu, dela Societatea ComplexuluiEnergetic Oltenia S.A. în vederea înfiinţării noului holding din industria energetică vâlceană, proces cu un calendar strict de până la 15 februarie a.c., justificat de către directorul general al SC CET Govora SA, Mihai Bălan.

PSD-IŞTII NU AU FOST O ECHIPĂ…

Astfel, au fost aleşi 4 noi membri ai C.A.la C.E.T., dintr-un portofoliu de 12 persoane, în urma unui proces de selecţie criptico-eliptico netransparent, avizat de către firma agreată (de cine şi de ce?), „Pluri Consulting” : avocatul Laurenţiu Cazan, şeful Tineretului Liberal, inginerul Dragoş Constantinescu (tatăl consilierului municipal), inginerul Sorin Fodoreanu şi economista Popică Luiza, ultimii susţinuţi de centralele liberale şi unpr-iste. A fost o şedinţă extrem de furtunoasă, presărată din plin cu acuze de trădare, interese mercantile, dezvăluiri surprinzătoare (aşa aflarăm că avocatul liberal a mai fost asociat în firme cu obiect de activitate de producerea şi comercializarea energiei electrice; ori că fostul vice dela Voineasa Giani Man, a fost lăsat de izbelişte de susţinători), ţipete, răcnete şi ameninţări. Protagoniştii acestui scandal, pe bună dreptate au fost PSD-iştii care, pentru prima dată, s-au văzut excluşi de la controlul energiei vâlcene, tocmai ei ai căror strămoşi în funcţii  patentaseră trecerea şi controlul C.E.T. în subordinea Consiliului judeţean, cu implicaţiile de rigoare: bani pentru publicitate electorală, angajări cu dedicaţie, fără număr, fără număr ş.a.m.d.. În spiritul aceloraşi tradiţii, păguboase pentru societate, dar prospere pentru buzunarul şi interesele proprii, nu mai puţin de 6 dintre cei 13 consilieri judeţeni PSD (ptiu drace, număr cu ghinion!), au votat favorabil propunerile liberalilor în C.A. dela C.E.T., adică mai pe scurt şi-au trădat confraţii şi doctrina de partid. Astfel, din cei  31 consilieri judeţeni (13 PSD, 15 PNL şi 3 independenţi), Laurenţiu Cazan a obţinut 25 de voturi pentru şi 6 împotrivă,  Dragoş Constantinescu – 24 pentru şi 7 împotrivă, Sorin Fodoreanu 21 pentru şi 10 împotrivă, iar  Luiza Popică – 21 pentru şi 10 împotrivă.

VIS CU TRĂDĂRI ŞI TRASEIŞTI.

Acuma, una strigă, alta votează? Trădare, trădare, dar să ştim şi noi, că noi bătălii şi trădări ni se pregătesc. Prima întrebare ar fi cine, a doua: de ce? La a doua, e mai simplu de răspuns: în conflictul tautologic la nivel de conştiinţă dintre ego (haina interesului de partid) şi sine (cămaşa, mai aproape de corp a interesului personal), cei 6 „trădători”  şi-au privit deja maioul, că… era cald în sală. La cealaltă  întrebare, lăsăm spiritele rele să ghicească.  Păi visai bă frate-miu, într-o noapte, aşa pe la ţâţâna zorilor, că unul era cel legat de un scăunel, şubrezit din cale-afară, altul îşi căra ditamai fotoliul cu rotile pe la Urgenţe, altul stătea pe un scaun de lemn şi-i acuza pe ceilalţi de malpraxis, trei personaje erau în semiobscuritate pe o terasă, iar al şaselea stătea pe un scaun pricăjit  cu buzunarele goale şi se uita cu jind la ceilalţi cum înfulecau de pe mesele pline de bunătăţi. Dacă aşa să fi fost oare, păi cu interesele de partid şi ale noastre, ale alegătorilor voştri cum rămâne oare? Până în prezent, liberalii cu sprijin psd-ist neprecupeţit şi interesat, au propulsat în Consiliul de Administraţie la CET Govora trei oameni: fostul deputat Jean Decuseară, Cristian Gherman şi Laurenţiu Cazan. Aşa zişii independenţi traseişti, via şi ramburs U.N.P.R., au pe Dragoş Constantinescu, Luiza Popică şi Sorin Fodoreanu. Manager inginer Mihai Bălan se are pe sine, în calitate de preşedinte al C.A.. Psd-iştii, au primit premii de consolare, individual.

PREMONIŢII PEREMPTORII

Episodul poate prefaţa indubitabil viitoarea structură de conducere a noului holding energetic vâlcean: psd-iştii aflaţi în reorganizare doctrinară, în căutare de noi categorii de adepţi, după modernismele din capul lui Ponta şi Ghiţă, se vor îndepărta ca dracul de tămâie de praful de cărbune de la Berbeşti, de teamă că nici aburul de la C.E.T nu o să-i mai spele, însă graţie transportatorului de Bi-carbonat electricitatea se va putea produce în Uzină, mecanic. (George Danielescu)

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.