Peste 3 200 de elevi din Vâlcea au susţinut cele două probe ale Evaluării Naţionale.
Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Vâlcea, 216 copii au obţinut nota 10 la matematică, în timp ce doar 15 elevi au obţinut 10 la română. În acest an, doar zece copii din întreg judeţul au obţinut nota 10 la ambele probe. “Comparativ cu anul trecut, remarcăm creşterea mediei la Limba şi Literatura Română, de la 5,35 la 6,73. De asemenea, nota medie la matematică a crescut de la 4,85 la 6,12. 85 % dintre copiii prezenţi la examen au obţinut note peste 5 la română, iar 65% dintre elevi au obţinut note peste 5 la matematică.
În topul şcolilor cu rezultate bune la Evaluarea Naţională se numără şi în acest an Şcoala Take Ionescu din Râmnicu Vâlcea. Doi elevi de aici au obţinut media 10, în timp ce alţi 89 de copii au primit note între 9 şi 9,95. “Seria din acest a Şcolii Take Ionescu finalizează prima etapă de înscriere în clasa a IX-a cu un procent de promovabilitate de 98 %. Avem două medii de 10 şi 89 de medii între 9 şi 9.95. Rezultatele vorbesc de la sine”, consideră Vasile Burdoază, directorul Şcolii Take Ionescu.
Chiar dacă au luat note mari, o parte dintre elevi şi părinţi se declară însă nemulţumită de note. Foarte mulţi copii plângeau şi spuneau că, “nu este corect, nu înţeleg ce s-a intâmplat , de ce au luat note asa mici la limba română, la matematica 10 şi la română 8, nu se poate, ştiu ce am făcut, am învăţat, vom depune contestaţii”, acestea erau cuvintele pe care copiii cu lacrimi în ochi le spuneau.
“Am luat 9.80 la română şi 9.20 la matematică. O să depun contestaţie la matematică pentru că mi se pare că eu am făcut mult mai mult la examen. Mai departe, vreau să învăţ la Colegiul Mircea cel Bătrân, la specializarea Matematică-Informatică”, spune George, unul dintre absolvenţii Şcolii Take Ionescu.
“Copilul e supărat, normal. A luat 8,05 la română şi 9,75 la matematică. Cred că a făcut mai mult la română şi vrem să depunem contestaţie”, precizează Ionela, mama unei eleve de la aceeaşi şcoală.
“Nu este corect, ştiu că la matematică nu excelez şi sunt mulţumită de notă 7,80, dar la română stiu că am făcut mai mult de 8, cât mi s-a dat”, ne spune Alexandra, absolventă a Scolii Take Ionescu.
Rezultatele finale ale Evaluării Naţionale se vor afişa în data de 3 iulie.
Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, acuză o “fraudă instituţionalizată” , o “comandă politică”
Potrivit unui comunicat de presa din partea Inspectoratului Judeţean Şcolar, aflăm :
La nivelul judeţului Vâlcea s-au înscris la Evaluarea Naţională 3317 elevi, dintre care la limba şi literatura română nu s-au prezentat 94, iar la matematică au absentat 101 elevi.
Procentul notelor peste 5 este de 85% la limba şi literatura română, respectiv 65% la matematică, astfel încât 70% dintre elevi au obţinut o medie de peste 5 la acest examen.
În ceea ce priveşte numărul notelor de 10, s-au înregistrat 15 note de 10 la limba şi literatura română şi 206 note de 10 la matematică.
Cele mai multe medii de 10 au fost obţinute de către elevii de la Şcolala Gimnazială Nicolae Bălcescu Drăgăşani (4 elevi), respectiv Şcoala Gimnazială Take Ionescu Râmnicu Vâlcea (2 elevi). Câte o medie de 10 întâlnimla CNI MateiBasarab Rm. Vâlcea, Şcoala Gimnazială Nr. 5 Rm. Vâlcea, Şcoala Gimnazială Tudor Vladimirescu Drăgăşani, Liceul George Ţărnea Băbeni.
Comparativ cu anul trecut, remarcăm o creştere a mediilor generale atât la limba şi literatura română (de la 5,35 anul trecut la 6,73 anul acesta), cât şi la matematică (de la 4,85 anul trecut, la 6,12 anul acesta).
No, acum! De ce note mai mici la romana? Pai pentru ca nu se invata. AU dat la mate’ subiecte pentru nivel submediu, iar la romana, unde au fost subiecte cat de cat corecte, s-a vazut care este nivelul. Pentru ca directorasii cauta sa forteze mana profesorilor sa dea note mari,fara acoperire in cunostinte, ca asa le da lor bine la imagine. Doar asa o sa castige voturi partiduletul. Asa ca, de calitate in invatamant cu directorii astia, cu delegatie si numiti de partid, nici vorba! Poate de mai multe spagi sa vorbim, ca doar si la Evaluarea Nationala s-a copiat ca-n codru, sub obladuirea directorilor mituiti. Si cine sa schimbe camarila asta din invatamant, ca nu mai vrea nimeni d eani buni sa organizeze concurs pentru directori, sau, dup anoua lege sa faca alegeri de directori, pe criterii de competenta. Pai cine ar mai scoate copiii de la cursuri pentru diverse actiuni politice? Nimeni!