751 total views

…iar acest lucru se pare că se ține ascuns atât de conducerea liceului cât și de autoritățile abilitate a lua măsuri în acest sens. Comunicatul remis de Poliție demonstrează acest aspect prin lipsa informațiilor transmise.

Așadar, Poliția remite un comunicat de presă în care prezintă situația a 5 tineri din Râmnicu Vâlcea, Vlădești și Mihăești, cercetați pentru trafic internațional de droguri de mare risc, 3 dintre aceștia fiind arestați preventiv pentru 30 de zile.

Ce NU spune Poliția în acest comunicat?

Tinerii sunt de fapt elevi ai liceului Mircea cel Bătrân, liceu manageriat de Pană Cătălin – consilier local municipal PER. Aceștia, cunoscuți tuturor celorlalți pentru îndeletnicirile lor, sunt în clasa a X-a profilurile sportiv, filologie și mate/info și în nici un caz nu sunt la prima abatere de acest gen fiind deja pe lângă consumatori și dealeri de droguri. Doi dintre ei, B. A. și R.D.S., miercuri 27 martie (pasaj comunicat – „La data de 27 martie a.c., polițiștii au acționat din nou pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, fiind depistat în flagrant delict un tânăr, din municipiu, care avea asupra sa un pachet cu 41 de pastile de ecstasy”. ) au fost ridicați de civili DIICOT chiar din timpul orelor și duși la sediul Poliției. Mai mult, elevii știu despre vizita procurorilor în liceu și ridicarea celor doi colegi chiar de la profesorii lor, care la ore i-au informat menționându-le și numele acestora.

Cel din Vlădești – B.A. – (eliberat la scurt timp, a doua zi fiind văzut la ore, adus chiar de mama sa în fața căreia fuma, intrând chiar în școală cu țigara aprinsă) este fiul unui om de afaceri foarte cunoscut în Râmnic și nu numai, cum surse din Poliție ne informează. Al doilea elev – R.D.S (încă arestat) – coleg de clasă cu B.A., este fiu de interlop, tatăl abia eliberat (1 lună) din arest și aceleași surse din Poliție ne informează și despre situația lui. Cei doi sunt la profilul sportiv.

Trafic de droguri în liceul Mircea ce Bătrân se face de câțiva ani, dar acum situația s-a agravat și DIICOT intră pe fir. Astfel, așa cum se specifică și în comunicat, încă din luna februarie erau semnale că situația a scăpat de sub control, iar elevii dealeri se înmulțesc pe zi ce trece, creîndu-se în aceiași perioadă și o teroare printre elevi, ei fiind amenințați de cineva din conducerea școlii că toți vor fi supuși testelor antidrog, unii luând-o chiar cam razna știind ce fumează și ce se poate depista. Din informații sigure, peste 80% din elevii liceului fumează ce nu trebuie.

Este foarte grav că se ascund astfel de date și nu se încearcă de fapt găsirea unei soluții pentru a stopa consumul de droguri la un nivel atât de avansat în școli. Nu doar în liceul Mircea cel Bătrân consumul de droguri este foarte mare, ci în toate liceele din Râmnic, ne spun unii elevi, nivelul de consum fiind la fel de ridicat, în toate.

COMUNICAT POLIȚIE

PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC INTERNAȚIONAL DE DROGURI DE MARE RISC ȘI TRAFIC DE DROGURI DE RISC, DEPISTATE ÎN FLAGRANT DELICT

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vâlcea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au depistat în flagrant delict 5 tineri din Râmnicu Vâlcea și Vlădești, cercetați pentru trafic internațional de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc. Au fost efectuate 7 percheziții domiciliare, 3 persoane fiind arestate preventiv pentru 30 de zile.

La data de 6 februarie a.c., polițiștii au depistat în flagrant delict, în municipiu, un tânăr din Râmnicu Vâlcea, asupra lui fiind găsit un colet cu 100 de pastile de ecstasy.

Ulterior, în urma investigațiilor efectuate, a fost depistat un alt tânăr implicat în activitatea infracțională, fiind efectuate două percheziții domiciliare, în Râmnicu Vâlcea, la locuințele celor doi. Cei doi au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

La data de 27 martie a.c., polițiștii au acționat din nou pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, fiind depistat în flagrant delict un tânăr, din municipiu, care avea asupra sa un pachet cu 41 de pastile de ecstasy.

Polițiștii au efectuat 5 percheziții domiciliare, în Râmnicu Vâlcea, Vlădești și Mihăești, la locuințele a 3 tineri implicați în activitatea infracțională și cercetați pentru trafic internațional de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, laptopuri, telefoane mobile, dar și alte bunuri folosite în activitatea infracțională.

Doi dintre tinerii cercetăți în această cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, unul dintre aceștia fiind arestat preventiv pentru 30 de zile, iar pentru cel de-al doilea fiind dispusă măsura arestului la domiciliu.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R. și Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vâlcea.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.