Loading

Elena Udrea

“Nu am niciun complex față de comunism, aveam doar 15 ani la revoluție, când am ieșit în stradă. Pot însă să spun că avea dreptate Nicu Ceaușescu, în sensul că a construit mai mult decât putem noi să întreținem”.

 

Elena Udrea s-a aflat ieri la Obârşia Lotrului, însoţită de deputatul PDL Romeo Rădulescu, de prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene, Romulus Bulacu, de secretarul general al partidului, Samoil Vîlcu, de consilierul municipal Cosmin Constantinescu, de fostul prefect al judeţului Vâlcea, Petre Ungureanu, de viceprimarul comunei Voineasa, Geani Man, de reprezentanţii constructorului şi chiar de arhitectul domeniului schiabil de la Vidra, Mihai Prădatu. Aceasta a declarat în timpul vizitei în judeţul Vâlcea că premierul Victor Ponta vorbeşte mult şi face puţin. Fostul ministru i-a cerut lui Victor Ponta, chiar de pe pârtia de schi din Voineasa, să-şi umfle muşchii şi să găsească soluţii pentru finalizarea lucrărilor la unul dintre cele mai mari domenii schiabile din România.

Eu sunt un simplu deputat

Din punctul de vedere al Elenei Udrea, premierul Victor Ponta ar trebui să fie mai preocupat de găsirea unor soluţii la problemele oamenilor decât să se certe cu alte persoane. „Eu l-am văzut pe Victor Ponta că s-a certat cu preşedintele, s-a certat cu mine, s-a certat cu toată lumea care i-a cerut socoteală. Eu nu l-am văzut pe preşedinte să-i dea replică. Nu ştiu dacă nu cumva oamenii vor să-l vadă pe Victor Ponta că găseşte nişte soluţii, că e prim ministru. Victor Ponta a luat un discurs de opoziţie, spune mereu că nu e bine că există Elena Udrea. Eu sunt un simplu deputat. Vino şi spune care sunt soluţiile tale pentru guvernare! Tot efortul ăsta de comunicare al domnului Ponta a început să-şi arate limitele. Dânsul vorbeşte mult şi face puţin!”, a afirmat fostul ministrul al Turismului şi Dezvoltării. Cât priveşte numirea unui ministru la Transporturi, Elena Udrea speră că de această dată PNL va propune o persoană care nu are probleme cu justiţia.  „S-a văzut că jocul la cacialma al domnului prim ministru Ponta şi al domnului Antonescu n-a funcţionat şi că domnul Silaghi nu este bun pentru Ministerul Transporturilor. Ştiau la fel de bine, ca şi preşedintele României, că domnul Silaghi are probleme cu justiţia. Să sperăm că, de această dată, vin cu un om care nu mai are probleme cu instituţiile statului”, a spus Udrea.

Ponta îşi umflă muşchii cu mine

Lucrările la pârtia de schi Vidra, din localitatea Voineasa, stagnează în acest moment din lipsă de fonduri. Amenajarea domeniului schiabil a început în 2011, în perioada când Elena Udrea ocupa funcţia de ministru al Turismului. Investiţia dela Vidra depăşeşte 35 milioane euro. În timpul actualei guvernări, pârtia de schi dela Vidra nu a mai fost însă o prioritate iar constructorul, care s-a împrumutat la bănci pentru executarea lucrărilor, mai are de primit de la stat 11 milioane euro.

“ Domnul Victor Ponta îşi umflă muşchii cu mine. Eu îl rog să-şi umfle muşchii aici, în judeţul Vâlcea şi să fie în stare să termine ceea ce am început eu: domeniul schiabil dela Voineasa. Lucrărilede aici s-au blocat. Acest guvern incompetent nu a găsit o soluţie pentru a continua investiţia la pârtia de aici care e cea mai frumoasă din Europa, dovadă în acest sens sunt cei 100 000 de turişti care au venit aici iarna trecută. (…)Tot ceea ce noi am început cu mare entuziasm sfârşeşte astăzi trist din cauza guvernului Ponta. Îl invit pe Victor Ponta aici, unde nu a călcat deşi a închis Oltchimul, să spună oamenilor ce soluţii are pentru ei, ce alternative le oferă după ce, în incompetenţa pe care o manifestă de când a preluat guvernarea, a lăsat şomeri mii de oameni”, a declarat Elena Udrea.

Lucrări realizate în proporţie de 92%

Turiştii care au ajuns în zonă în această iarnă s-au plâns de un singur lucru: nu au avut unde înnopta. Din cauza situaţiei incerte dela Vidra, oamenii de afaceri nu s-au grăbit să ridice unităţi hoteliere sau pensiuni în zona Voineasa-Obârşia Lotrului. Lucrări realizate în proporţie de 92 % Domeniul schiabil Vidra-Voineasa are cinci pârtii, telegondolă până la cota 1 800, teleski şi nocturnă. În acest moment, mai trebuie rezolvată problema parcării şi asfaltată porţiunea de drum de la baza pârtiei.  Ministerul Turismului nu a prevăzut în acest an niciun leu pentru investiţie, iar viceprimarul localităţii Voineasa se plânge că ministrul Maria Grapini nu se interesează de stadiul lucrărilor dela Vidra.

“ Domeniu schiabil este realizat în proporţie de 92 %. Constructorul trebuie să termine spaţiul de garare a autoturismelor, are circa 400 de locuri de parcare, şi să execute lucrări de asfaltare şi pietruire la baza pârtiei şi a unei zone de acces în imediata apropiere a drumului. Primăria Voineasa a făcut adrese către CJ şi ministerul de resort. Răspunsul a fost că se caută soluţii. Doamna ministru Grapini nu a avut nici măcar intenţia să se informeze despre stadiul lucrărilor sau despre soluţiile pe care le-am găsit noi”, a spus vicerpimarul Giani Man.

Pentru că mai are de primit 11 milioane euro pentru lucrările executate, firma Acomin a dat în judecată primăria Voineasa, beneficiarul proiectului. Societatea are de recuperate în total, de la stat, 30 milioane euro pentru lucrări executate în Vâlcea şi Braşov.

31 august, protest la Vidra

Protest inedit: lanţ uman pentru continuarea lucrărilor. Câteva sute de vâlceni care iubesc sportul alb inteţionează să protesteze pe 31 august. Aceştia vor forma, chiar la baza pârtiei de schi dela Vidra, un lanţ uman. Protestul are drept scop sensibilizarea autorităţilor pentru continuarea lucrărilor la acest domeniu schiabil.

 

 “ Este o întîlnire a oamenilor care cred în şansa României prin turism. Noi vrem să schiem aici, nu înAustria. Aşteptăm cât mai mulţi susţinători în ultima sâmbătă din august, în intervalul orar 11-14.00, să ni se alăture,la Vidra. Noinu avem interese politice ”, a spus Denisa Pirnea, unul din iniţiatorii protestului.

La protest sunt aşteptaţi locuitorii din zona de nord a judeţului, dar şi turişti.  Protestatarii vor strânge apoi semnături pentru continuarea lucrărilor, semnături ce vor fi depuse la Guvernşi Ministerul Turismului.

Elena Udrea a dorit să semnaleze că sub mandatul ei a fost construit un obiectiv de interes social național pe care actualul guvern nu e în stare să îl finalizeze.

 Amintiri de pe drum

Asa arată o porţiune din drumul spre Obârşia Lotrului – pârtia de schi

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.