140 total views

Încă de la prima ediţie, Gheorghe Dumbravă a promis că Ziua Comunei Stoeneşti – “Pe fir de Borangic” va avea două zile şi nu una. Iată, 2016 vine cu două zile de distracţie şi voie bună pentru stoeneştenii care timp de 26 de ani au fost privaţi de o sărbătoare a lor.

4 s

9 şi 10 iulie, sunt două zile pe care locuitorii comunei Stoeneşti, cu siguranţă, nu le vor uita. Primarul Dumbravă a ales un program muzical de calitate care va cuprinde toate genurile de muzică.

imagini ediţia I

1 s2 s3 sSărbătoarea de la Stoeneşti va începe în seara zilei de sâmbătă, 9 iulie 2016, când pe scenă va urca, începând cu ora 19.00, Ansamblul „Glasul Otăsăului”, din Păuşeşti Otăsău, care va susţine un interesant concert folcloric. Până la ora 22.00, vor mai susţine recitaluri trupa Cristi Caliu, solista vocală Delia Ionica Oprescu şi formaţia de muzică dance Ane Mary.

Gheorghe Dumbravă va face deschiderea oficială, duminică 10 iulie, ora 13.00, pe scena amplasată în Centrul Civic al comunei Stoeneşti, unde va rosti câteva cuvinte pentru cei prezenţi.

După deschiderea oficială, începând cu ora 14.00, vor avea loc spectacole de muzică populară, dance, etno, etc. Pe scenă va urca formaţia Cristi Pleantă, după care vor mai susţine câte un concert folcloric ansamblurile „Cununa” (între orele 17.00 şi 17.30) şi „Hora Florilor” (între orele 17.30 şi 18.00) – ambele din judeţul Olt. Începând cu ora 18.00, îi vor aplauda la scenă deschisă pe Petrică Mîţu Stoian, Mariana Ionescu Căpitănescu (ora 19.00), Marcela Fota (ora 20.00), Lidia Buble (ora 21.00) şi Adi de la Vâlcea (de la ora 22.00), care va încheia sărbătoarea din acest an de la Stoeneşti.

Ediţia a II-a “Pe fir de Borangic” se va încheia cu un spectacol de foc de artificii.

Mesajul primarului comunei Stoeneşti, judeţul Vâlcea, Gheorghe Dumbravă

„Dedic acest eveniment tuturor locuitorilor din Stoeneşti. Sunt deosebit de onorat să-i invit pe toţi vâlcenii, nu doar pe locuitorii din Stoeneşti, la sărbătoarea localităţii noastre, care poartă un nume cu un puternic specific românesc: «Pe fir de Borangic». Şi la ediţia a doua a Zilelor Comunei Stoeneşti, toţi cei care vor veni în localitate au posibilitatea de a urmări un maraton muzical şi de bună dispoziţie. Acesta va cuprinde muzică populară, muzică de petrecere, sanduri populare şi bineînţeles muzică uşoară. Îi aştept cu drag, pe toţi locuitorii din Stoeneşti, la această manifestare. Le dedic lor acest eveniment, de aceea m-am şi zbătut să le ofer posibilitatea de a urmări interpreţi cât mai cunoscuţi ai muzicii româneşti. Totodată, vreau să le mulţumesc celor care m-au votat într-un număr masiv la alegerile din 5 iunie, când am avut 94 la sută din voturi, cel mai bun procent din ţară, dar şi celor care nu au făcut-o sau care nu au mai avut posibilitatea, din diferite motive. Tuturor, le promit că voi face tot ceea ce depinde de mine pentru a dezvolta în continuare comuna Stoeneşti”.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.