2,228 total views

…inițiatorul proiectului fiind primarul Mircia Gutău. nu numai primarul Râmnicului poate avea consilieri personali, ci și cei doi viceprimari ai orașului. În vederea punerii în aplicare a prevederilor Codului Administrativ și ținând seama de necesitatea activității aparatului de specialitate al Primarului, adică potrivit legislației în vigoare, viceprimarii municipiilor reședință de județ au dreptul la organizarea unui cabinet cu un număr de maxim 2 posturi de natură contractuală (câte 1 pentru fiecare).

În acest sens, pe ordinea de zi a ședinței ordinare din data de 31 mai 2021, regăsim proiectul de hotărâre „privind modificarea organigramei și a statului de funcții al aparatului de specialitate al primarului”. Așadar, se vor înființa 2 posturi de consilieri pentru cabinetele viceprimarilor – consilier gradul IA.

Cabinetul viceprimarului este un compartiment funcțional din cadrul structurii organizatorice a Primăriei, subordonat direct viceprimarului și ar trebui să îndeplinească anumite atribuții, cum ar fi – redactarea documentelor, transmiterea de mesaje, primește, pregătește și expediază corespondența, organizează întâlnirile, furnizează informații folosind baza de date, asigură circulația informațiilor cerute de viceprimar, asigură activitățile de protocol, menține legătura cu aparatul de specialitate, acordă informațiile cerute de cetățeni și multe, multe, altele…

De menționat că cele două posturi contractuale de execuție – consilier personal al viceprimarului – au caracter determinat, pe perioada mandatului viceprimarului, cu o durată normală a timpului de lucru, fără posibilitatea executării contractului individual de muncă la domiciliu. Mai mult, ei vor avea birourile în Primăria Râmnicu Vâlcea și în nici un caz în alt sediu care aparține Primăriei. De precizat și faptul că, conform Codului Administrativ, viceprimarii au dreptul la 2 consilieri fiecare, dar au decis să aibă doar câte unul.

La momentul actual, Primăria Râmnicu Vâlcea are în componența sa următorul personal :

– funcții de demnitate publică alese – 3 (1 primar, 2 viceprimari)

– administrator public – 1

– funcții publice de conducere – 40

– funcții publice de execuție – 306

– funcții contractuale de conducere – 2

– funcții contractuale de execuție – 54

– total număr de alte posturi – 176

Numărul total de funcții este 582 din care în aparatul de specialitate al primarului – 406 și, atenție!, aici nu intră angajații din Piețe Prest, DADP; Filarmonica, ETA, etc..

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.