243 total views

Aproximativ 500 de militari americani ai Batalionului 1 „Fighting Eagles” (Vulturii Luptători) vin în România, cu tancuri M1 Abrams, vehicule de luptă M2 Bradley şi mortiere Paladin, pentru a participa la exerciţii alături de militarii români. Unitatea Armatei SUA va staţiona în România pentru o perioadă de 9 luni, urmând să fie înlocuită prin rotaţie de o altă unitate, anunţă MApN.

Măsura survine conform deciziilor luate la nivelul NATO, privind măsurile de descurajare a Rusiei şi de reasigurare a partenerilor aliaţi de pe flancul estic al NATO.

Aproximativ 500 de militari americani din Batalionul 1 „Fighting Eagles”, împreună cu tancuri M1 Abrams, vehicule de luptă M2 Bradley şi mortiere autopropulsate calibrul 155 mm M109A6 Paladin, vin în România, la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa. Ei au plecat luni din Polonia şi fac parte din Brigada 3 Blindate, care a dislocat în jur de 3.500 de soldaţi şi 2.800 de piese de tehnică militară de la Fort Carson, statul Colorado, în Bremerhaven, Germania, la începutul lunii ianuarie, conform MApN.
Forţele armate ale SUA dislocate la Constanţa vin aici „ca parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii în asigurarea securităţii flancului estic al NATO, în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve”, conform MApN. Ele vor staţiona în România pentru 9 luni, după care vor fi înlocuite de o altă unitate de luptă a Armatei SUA, „asigurându-se o prezenţă consistentă, bazată pe rotaţie continuă, în Europa”, mai arată MApN.
EI vor face exerciţii de tragere la Centrul de instruire Smârdan şi vor participa la exerciţiile multinaţionale care vor avea loc în 2017 în România, alături de militarii români, tancurile şi infanteria mecanizată a Forţelor Terestre Române – Batalionul 284 tancuri „Cuza Vodă” şi Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”.
„Dezvoltarea parteneriatului strategic româno-american reprezintă un obiectiv major asumat la nivel naţional, atât pe palierul politic cât şi militar. În acest context, prezenţa rotaţională a forţelor americane pe teritoriul naţional şi în regiunea Mării Negre, precum şi sprijinul asigurat de SUA în procesul de modernizare a capabilităţilor naţionale de apărare au un rol esenţial în actualul context de securitate din regiunea ţării noastre”, arată MApN.

 http://www.gandul.info/stiri/500-de-militari-americani-cu-tancuri-si-mortiere-vin-in-romania-pentru-9-luni-16152855

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.