83 total views

Astăzi, 15 iulie, preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a convocat delegaţia permanentă a partidului, pentru a-i prezenta cercetarea sociologică referitoare la candidatul pe care PNL-ul să-l arunce în lupta pentru cucerirea Palatului Cotroceni. Cercetarea sociologică a fost făcută pentru doi candidaţi , Klaus Iohannis şi Crin Antonescu.

Deşi rezultatul posibil ar putea fi în favoarea primarului Sibiului, totuşi în această ecuaţie se va interpune un terţ şi anume, ANI care în momentul de faţă îl are acţionat pe Klaus Iohannis în justiţie, pentru existenţa mai multor situaţii de incompatibilitate ale acestuia.

PNL-ul riscă o gravă lovitură de imagine dacă marţi îl desemnează pe Klaus Iohannis candidat la Cotroceni, iar în septembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îl declară irevocabil, incompatibil la solicitarea ANI.

Acest lucru ar determina în fapt ieşirea din scenă a PNL-ului ca şi partid, cu pretenţii prezidenţiabile.
Dacă va fi nominalizat Crin Antonescu, acesta are un grav deficit de imagine la nivelul electoratului USL, şi am putea spune că pleacă cu şansa a doua faţă de candidatul psd-ist Victor Ponta.

Cel care a îngropat şansele PNL-ului de a avea un prezidenţiabil cu şanse pentru Cotroceni, este tocmai Crin Antonescu, cu inconsecvenţa sa caracteristică şi cu sacrificarea intereselor de partid, respectiv, ale PNL pentru interesele proprii, respectiv, ale sale şi ale soţiei sale, Adina Vălean.

PDL-ul stă la pândă şi a făcut o mişcare în ideea de a absorbi partidul de “lift” al lui Mihai Răzvan Ungureanu. Acest lucru a fost gândit în perspectivă ca şi PDL-ul să aibă doi candidaţi la preşedinţie pentru a împinge momentul alegerii unui singur candidat din partea PNL-PDL până în septembrie când justiţia hotărăşte soarta lui Iohannis.

Cu atâtea încâlceli ale jocului politic pe dreapta, va mai apărea să nu uităm şi candidatul lui Traian Băsescu, nimeni altul decât dl. Cristian Diaconescu, care spre deosebire de ceilalţi contracandidaţi, este singurul care mai poate rupe voturi de la electoratul de dreapta, ce nu vine în mod tradiţional la vot. Oricum, luna septembrie va fi o luna definitorie pentru şansele dreptei româneşti de a se prezenta în lupta cu PSD-ul, cu un candidat cât decât valoros.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.