202 total views

Preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, şi-a facut un obicei din a-l critica în permanenţă pe preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, crezând domnia sa, că acest lucru îl va face “mai ortoman” şi pe cale de consecinţă, speră ca în următorii 25 de ani să se “inşurubeze” vreodată în scaunul de preşedinte al CJ Vâlcea.

Nu avem nimic cu aspiraţiile domnului Buican, dar nu suntem de acord cu metodele folosite , metode care ne arată un primitivism politic, specific partidului de origine al d-lui Buican şi de care credeam că am scăpat. Ultimul atac al d-lui Buican împotriva preşedintelui CJ Vâlcea, Ion Cîlea, s-a referit la trei proiecte europene de infrastructură pe care CJ Vâlcea le are în derulare. Este vorba de trei drumuri judeţene şi anume, Goruneşti-Laloşu-Graniţa jud. Olt; Horezu-Vaideeni-Mariţa-Izvorul Rece-Graniţa jud. Gorj şi Ioneşti-Galicea-Olanu-Graniţa jud. Olt.
Ce spunea dl. Buican despre aceste proiecte?

Că sunt rezultatul unor initiaţive personale pe care le-a dezvoltat domnia sa, în scurtul răstimp în care a îndeplinit funcţia de vicepreşedinte al CJ Vâlcea (2007-2008), când l-a înlocuit în această funcţie pe dl. Nicolae Pătru – PRM, declarat incompatibil de către ANI.
Credem cu tărie că orice om politic ar trebui să vină în susţinerea afirmaţiilor sale şi cu dovezi , mai ales când vrei să îţi arogi un merit deosebit şi anume, cel de a atrage fonduri europene.
Din câte ştim noi, toate aceste proiecte au fost incluse în programul electoral al preşedintelui Ion Cîlea pentru perioada 2008-2012. Proiectele au fost depuse la ADR Craiova în luna decembrie 2008, ele trecând ulterior prin furcile caudine ale birocraţiei româneşti, unul din ele primind finanţare în 2011, (Ioneşti-Olanu-Graniţa jud. Olt), celelalte două în 2012 şi respectiv, 2013. După perioada prevăzută de OUG 34/2006 pentru licitaţiile electronice şi contestaţii, drumurile au intrat în execuţie spre binele locuitorilor acestui judeţ.
Nu înţelegem supărarea d-lui Buican care, făcând referire la o a patra investiţie rezultată tot ca o atragere de fonduri europene, drumul judeţean Mădulari-Şuşani, a afirmat că, la predarea amplasamentului, ar fi fost înjurat în direct de preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea şi de vicepreşedintele CJ, Dumitru Persu. Departe de a crede acest lucru, îi transmitem d-lui Buican că politicienii ar trebui să manifeste mult mai multă modestie şi poate în răstimpurile sale de gândire, va aprofunda o frază grăitoare rostită de preşedintele americii John Fitzgerald Kennedy: “ nu te întreba ce poate face patria pentru tine, ci întreabă-te ce poţi face tu pentru ea!”.

Distribuie

Un comentariu

  1. Doar pe comisarul.ro: Marian Căpățână, OMUL-CHEIE DIN DOSARUL M. BĂSESCU, abonat la contracte cu Hidroserv și Hidroelectrica în timpul Guvernării PDL/ Tot el a preluat, de la fiica lui Mircea Băsescu, firma prin care acesta era acuzat că a făcut afaceri cu armament

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.