Loading

Horezenii şi-au văzut visul cu ochii, drumul judeţean Horezu – Vaideeni – Izvorul Rece – Mariţa – limită judeţul Gorj va fi reabilitat în sfârşit pe banii Uniunii Europene, nu pe banii statului român. Proiectul de modernizare şi reabilitare a fost lansat miercuri dimineţa în prezenţa şefului ADR Oltenia, Marilena Bogheanu. Drumul are o lungime de 15,56 km, iar valoarea proiectului este de 53.406.609 lei. Este cel de-al treilea drum judeţean, după DJ 651, Bălceşti – Goruneşti – limită judeţul Olt şi DJ 648, Ioneşti – Olanu – limită judeţul Olt care beneficiază de  fonduri europene nerambursabile pe structura Programului Operaţional Regional

Preşedintele Ion Cîlea, extrem de fericit

Proiectului de modernizare şi reabilitare a drumului judeţean Horezu – Vaideeni – Izvorul Rece – Mariţa – limită judeţul Gorj a intrat în linie dreaptă miercuri, 24 iulie, când a fost semnat contractul de finanţare cu ADR Oltenia.
Preşedintele Ion Cîlea s-a declarat extrem de fericit de obţinerea acestei finanţări pentru că  îi era ruşine să se prezinte cu acest drum în continuarea unui drum modernizat al judeţului Gorj şi i-a  mulţumit directorului Marilena Bogheanu pentru sprijinul acordat în derularea procedurilor pentru obţinerea finanţării proiectelor pentru Vâlcea.
 
Contribuţia proprie a Consiliului Judeţean este de 10 miliarde de lei vechi

„Acest drum are o lungime de 15,565 km. Se vor reabilita două poduri: podul peste Cerna, la kilometru 54+150 şi altul peste râul Mariţa, la kilometrul 55+750. Se vor realiza 31 de podeţe şi alte 320 de podeţe care reprezintă podeţe de intrare în gospodăriile cetăţenilor. De asemenea, se vor realiza 180 metri de ziduri de sprijin. Se vor monta 240 de stâlpi metalici şi panouri rutiere, 2300 de parapeţi metalici. Se vor amplasa 15 borne kilometrice şi 140 de borne hectometrice. Se va marca atât pe centru, cât şi pe părţile laterale acest drum. Acest drum era extraordinar de necesar de executat pentru că starea lui este foarte proastă. Este un drum realizat în urmă cu aproximativ 35 de ani. Drumul se află într-o zonă turistică şi face legătura cu alt drum care vine din Gorj, pe care judeţul vecin l-a modernizat. Mi-era ruşine să mă prezint cu acest drum în continuarea unui drum modernizat al judeţului Gorj. Perioada de implementare a proiectul este de 24 de luni, dar va trebui să fim foarte atenţi la întocmirea caietului de sarcini, pentru că în afară de preţul mic de care ne bucurăm întotdeauna, eu cred că trebuie să prevedem nişte elemente de calitate deosebită şi să cerem constructorilor să scurteze la maxim perioada de realizare a acestui drum. Avem dovada că se poate de la drumul 648, care sincer să vă spun sunt uimit de modul în care se lucrează. Nu ne-am ţinut noi cu plăţile faţă de ritmul în care putea constructorul să execute aceste lucrări. Valoarea totală a proiectului este de 53.406.609 lei, adică 535 miliarde de lei vechi. Valoarea eligibilă este de 43.140.589,31 lei, respectiv 431 miliarde de lei vechi. Valoarea neeligibilă este de 415 milioane lei vechi. Contribuţia proprie a Consiliului Judeţean este de 10 miliarde de lei vechi. Lucrurile nu se vor opri aici. Noi am făcut toate diligenţele necesare pentru ca, într-un timp cât mai scurt posibil, să obţinem toate aprobările şi pentru contractarea şi finanţarea celui de-al patrulea proiect privind reabilitarea şi modernizarea DJ 677, Mădulari – Şuşani – limită judeţul Olt, în lungime totală de 23,850 km”, a precizat  preşedintele Ion Cîlea. Şeful judeţului  a precizat că, din  fondurile totale repartizate în valoare de 600 milioane euro, Regiunea Sud Vest Oltenia a atras în total pe structura POR, cu cele 430 de proiecte depuse şi contracte, suma de 603.157.799 euro, ceea ce reprezintă 102,22%, în condiţiile în care la nivelul întregii ţări se vorbeşte despre un grad de absorbţie a fondurilor europene de aproximativ 20%.
Directorul ADR Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, a precizat  că datorită succesului înregistrat Consiliul pentru Dezvoltare Regională al ADR Sud-Vest Oltenia a  solicitat majorarea alocărilor financiare pe structura POR în perspectiva exerciţiului bugetar european pentru perioada 2014-2020.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.